Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Близько тисячі дітей візьмуть участь в пластових таборах на Львівщині

Осередок Пласту у Львові цього літа організовує 36 таборів для дітей віком від двох до 18 років. Загалом близько 1000 пластунів у червні розпочинають таборове літо. Про це розповіла керівник відділу фінансів осередку Пласту у Львові Іванка Герус в ефірі UA:Львів під час телемосту з Львів-Ужгород. Повідомили у прес-службі Станиці Львів. Пласту

“Перші табори розпочинаються 8 червня і триватимуть до середини липня. Це будуть суто львівські табори для львівських пластунів (курінні табори — ред.). Потім, з кінця липня, будуть, так звані, крайові табори, де з’їжджаються пластуни з усієї України. Вони вже більш спеціалізовані в одній тематиці, наприклад, морський табір — це сплав по ріці, летунський, де вчаться літати паропланами, виключно мандрівний табір — “Говерля”, - розповіла Іванка Герус.

За словами заступника голови осередку Пласту у Львові Ростислава Вербовецького, табори також поділені за віковою категорією: цього року проводитимуться три табори для найменших пластунів віком 2-6 років, три для пластунів віком 6-11 років, та 30 таборів для дітей 11-18 років.

“Найменші проводять табори разом з батьками. Вже від 6 років батьки віддають дітей виховникам. Від 11-18 — це вже життя в наметі на природі”, - розповів він.

“Виховники займаються з дітьми з вересня-жовтня і діти повинні пройти всю програму за цей час. А закінчується вона практикою на таборі. Це обов’язкова умова, щоб дитина займалася в Пласті впродовж року”, - додав Ростислав Вербовецький.

Пластові виховники є вагомою ланкою організації, оскільки самостійно готують та організовують табори для дітей, зауважує Іванка Герус.

“Виховники знають, яких знань бракує підопічним і роблять на цьому акцент, чи то куховарення, чи в’язання вузлів. Якщо йдеться про табори від 6 до 11 років, то вся програма табору лежить повністю на виховнику. На таборах для пластунів віком 11-18 років вони мають змогу проявити більше свої менеджерські здібності. Завдання виховника придумати, скажімо, каркас програми табору, а дітей він вже залучає до допомоги. Діти тоді не просто приїжджають, щоб побути на таборі, вони цей табір творять спільно”, - пояснила Іванка Герус.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ