Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Бондаренко: того, хто напав на журналістку, затримали і допитали

Депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко заявила, що людина, яка напала на журналістку "5 каналу" Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента "Комерсанта" Владислава Соделя на мітингу 18 травня, затримана і допитана. Про це вона заявила в ефірі телеканал ICTV.

"У мене є дані найсвіжіші про те, що людина, яка напала на журналістку, затримана і допитана", - сказала Бондаренко.

За її словами, інформація про те, що тільки два журналісти були без бейджів - неправда.

"Коли відбулася сутичка з цими молодиками поруч спокійно і мирно працювали ще кілька журналістів з фотокамерами. Їх не чіпали", - заявила депутат.

Крім того, Бондаренко заявила про необхідність створити парламентську тимчасову слідчу комісію з розслідування ситуації, коли нібито були побиті провокатори, які приїхали на мітинг опозиції на БТР з морквою.

"Ми виступили з ініціативою сьогодні на погоджувальній раді в Раді, ми повинні завести тимчасову слідчу комісію в парламенті для того, щоб розібратися з тими людьми, які ображають журналістів і б'ють громадян, які в абсолютно мирній формі спробували "потролити" Яценюка, - заявила "регіоналка".

Раніше Сніцарчук заявила, що напередодні сутички вона зняла свій бейдж з написом "Преса", а Содель - ні.

Як відомо, група спортивних молодих людей з Європейської площі, улаштували бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська в суботу під час мітингів. При цьому міліція не втручалася.

Бійку почали знімати кореспондент "П'ятого каналу" Ольга Сніцарчук і фотокореспондент "Ъ" Владислав Содель. Це не сподобалось молодикам, і вони побили журналістів до крові.

21 травня Верховна Рада заслухає звіт міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка про ситуацію, що склалася під час мітингів 18 травня.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ