Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк: суботніми провокаціями керував персонально Клюєв

Лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив, що провокаціями під час мітингів 18 травня керував персонально голова Ради нацбезпеки та оборони Андрій Клюєв. Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

"Дана спецоперація по проведенню побиття журналістів і простих громадян керувалась особисто і персонально секретарем Ради нацбезпеки і оборони Клюєвим Андрієм Петровичем. Ця особа призначається особисто Віктором Януковичем", - заявив Яценюк.

"На протидію опозиції були кинуті всі сили і засоби. В міністерстві внутрішніх справ України був створений оперативний штаб, якому звітували навіть працівники Служби безпеки України", - запевняє лідер "Батьківщини".

"У них все йшло по плану. І завдання було, щоби так звані антифашисти, а точніше – гопніки, яких найняла Партія регіонів, це такі в 90-х роках були, які б'ють на мітингах людей, а у вільний від роботи час крадуть і так само у підворіттях б'ють пересічних українців...", - додав він.

"Вони повинні були побити виключно представників опозиції, і була дана чітка вказівка, що якщо є людина з бейджем, тобто представник ЗМІ, то не чіпати цих людей, - сказав Яценюк.

"У двох журналістів, яких побили гопніки від ПР, не було бейджів, або не побачили. Тому весь план поламався. Більше того, вся акція по неймовірно жорстокому побиттю і по фактичному розколу країни доповідалася персонально президенту", - заявив політик.

"Тому ми вимагаємо завтра у парламенті не просто звіт міністра внутрішніх справ…, він персонально був задіяний у цьому процесі, - щоби Віктор Янукович, якщо він навіть не знає, хто це все зробив, зняв по вертикалі всіх чиновників, але я переконаний в тому, що особисто президент знав і керував цією спецоперацією", - додав лідер "Батьківщини"

"У нас є відповідні данні. В українській міліції і правоохоронній системі залишилися ще чесні офіцери, які знають, що таке офіцерська честь. І протягом останніх 2 днів ми з'ясовували про те, що відбувалося", - зазначив він.

Раніше постраждала внаслідок сутичок на мітингу журналістка Ольга Сніцарчук заявила, що напередодні сутички вона зняла свій бейдж з написом "Преса", а її колега Влад Содель - ні.

Як відомо, група спортивних молодих людей з Європейської площі, влаштували бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська в суботу під час мітингів. При цьому міліція не втручалася.

Бійку почали знімати кореспондент "П'ятого каналу" Сніцарчук і фотокореспондент "Ъ" Содель. Це не сподобалось молодикам, і вони побили журналістів до крові.

21 травня Верховна Рада заслухає звіт міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка про ситуацію, що склалася під час мітингів 18 травня.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ