Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Боротьба за сквер на вул. Кульчицької, 18 триває

Львівський окружний адміністративний суд не дозволив створення скверу на вулиці Олени Кульчицької, скасувавши ухвалу Львівської міськради від 21 червня 2018 № 3615 «Про підтримку місцевої ініціативи «Про надання статусу скверу громадському простору за адресою: вул. О. Кульчицької, 18».

Нагадаємо, створення скверу - місцева ініціатива. Коли влітку 2017 року з’явилась інформація про те, що на території хочуть спорудити спортивно-розважальний комплекс з готелем, рестораном та паркінгами, - реакція громади була миттєвою. Місцеві активісти виступили проти будь-якого будівництва на вказаній території.

"Прекрасна зелена зона на Кульчицької останні 10 років була занедбана орендарем, який мав намір її забудувати. Громада відстояла цю зону та ініціювала надання їй статусу скверу. Наступним кроком буде облагородження території в інтересах громади та парафіян Храму Всіх Святих Українського Народу, що знаходиться поруч. Сквер включатиме якісне покриття, освітлення, лавочки, смітники тощо", - кажуть мешканці.

До того ж, проект скверу став одним із переможців Громадського Проекту у 2018 році, що фінансується громадським бюджетом міста.

Депутатка Уляна Пак вважає, що рішення суду є абсолютно безпідставним і несправедливим:

«Коли відбувається суддівська реформа і одночасно приймаються такі рішення: проти громади та на користь потенційного забудовника – для мене це шок і тотальне розчарування. Ми все одно будемо продовжувати нашу боротьбу і оскаржимо рішення окружного адміністративного суду. Йдеться не про приватні інтереси, це важливе питання для громади».

Розважальний центр проти скверу. Чи вдасться людям вберегти майбутній сквер від забудов тепер залежатиме від рішення апеляційного суду.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ