Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Є переносниками небезпечних хвороб: львів’ян закликають не годувати білок з рук

Білки можуть вкусити або подряпати людину, а це потягне за собою тривале і специфічне лікування, оскільки вони є переносниками небезпечних хвороб – лептоспірозу і сказу. Саме тому найкраще дотримуватись дистанції, і залишати їжу на відстані. Про це повідомляє ЛМР.
Фото ілюстративне: ЛМР

«У літній період львів’яни полюбляють годувати білок в парках, але не можна цього робити безпосередньо з рук, – наголошує директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович. – Я пригадую випадок, коли вагітна жінка годувала з руки білку і та скочила їй на груди і подряпала. В результаті жінка окрім переляку отримала набряк лімфовузлів. На щастя, все закінчилось добре, але була ось така неприємна історія. Тому будьте обережні”.

Також не можна годувати білок хлібом чи печивом – це шкодить їхньому здоров’ю. Найкращі смаколики для них – сухофрукти та горіхи.

«Є випадки, коли львів’яни залишають у парках, зокрема в смітниках, залишки чипсів, сухариків, і білки теж можуть це їсти. А це шкодить їм”, – каже Ігор Антахович.

Найбільше білок живе у парках, де є старі дерева, а це Стрийський парк і парк “Залізні води”.

Додамо, що наразі у Львові є достатньо вакцини від сказу. Вакцинація доступна у Першому медичному об'єднанні за трьома адресами: вул. Миколайчука, 9, вул. Навроцького, 23 та вул. Орлика, 4.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ