Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Бойовики ОРДО знову зірвали процес звільнення заручників

Терористи ОРДО зробили чергову спробу заблокувати процес звільнення українських заручників з окупованих територій Донецької області. Про це повідомляє у Facebook віце-спікер, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

За її словами, 18 квітня представники ОБСЄ, СБУ і українського омбудсмена приїхали в Маріуполь для так званої верифікації – тобто опитування місцевих ув'язнених на предмет, чи хочуть вони, аби їх поміняли на українських заручників в ОРДЛО. Проте, каже Геращенко, процедура верифікації так і не розпочалася, оскільки "в останню хвилину" ОРДО під надуманими приводами відмовилися від верифікації, не погодившись на участь ОБСЄ в цьому процесі.

Віце-спікер наголосила, що місія ОБСЄ має повне право брати участь у верифікації, оскільки організація напряму залучена до мінського процесу, а її представники є координаторами Тристоронньої контактної групи в Мінську і всіх її підгруп.

"Тактика ОРДЛО і їхніх російських кураторів очевидна - заблокувати процес звільнення заручників, повністю виключити з гуманітарного діалогу міжнародні гуманітарні організації", - пише Геращенко.

Вона зазначила, що і бойовикам ОРДЛО, і Росії вигідно блокувати звільнення заручників, бо вони використовують цю тему для "внутрішньої дестабілізації і колотнечі, через знущання над родинами заручників цією невідомістю і неможливістю змінити ситуацію, витягти хлопців".

"Москві потрібні заручники для шантажу і торгу", - підкреслила Геращенко.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ