Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики вимагають гроші у жителів Донецька, аби не ставити біля їхніх будинків артилерію

"Контррозвідка МГБ ДНР" доповіла "керівництву ДНР" про зафіксовані останніми днями в Донецьку, Макіївці, Ясинуватій та інших прифронтових населених пунктах на підконтрольній "ДНР" території множинні випадки вимагання грошей бойовиками від місцевих жителів – щоб біля їхніх будинків не розташовувалися артилерійські позиції та скупчення військової техніки і озброєння окупантів. Про це повідомляє керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на сторінці у Facebook.

"Російські куратори, оцінюючи цю інформацію, вказали, що артилерійські підрозділи "1-го АК ДНР" повинні облаштовувати позиції в заздалегідь визначених точках, незалежно від розташування об'єктів цивільної інфраструктури, а розслідуватися повинні тільки випадки, коли даний наказ порушується і позиції облаштовуються в інших місцях", – зазначив Тимчук.

За інформацією ІС, російське керівництво наказало, аби випадки вимагання бойовиками грошей, якщо це не заважає виконанню бойових завдань, не розслідувалися.

Таким чином, "по дорозі" до певних розташувань позицій бойовики мають повну можливість імітувати підготовку до стрілянини біля будь-яких житлових будинків та інших об'єктів, вимагаючи у населення гроші.

Нагадаємо, раніше Тимчук заявив, що представники РФ в ОБСЄ допомагають окупантам приховати заборонене озброєння.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ