Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Британська Рада допоможе розробляти тести ЗНО

Британська Рада в Україні здійснюватиме допомогу Міністерству освіти і науки у напрямку проведення тестування з англійської мови учнів після закінчення 9-го та 11-го класу, а також тестування випускників педагогічних університетів та коледжів, які планують стати вчителями англійської мови. Про це під час спільної прес-конференції представників Британської Ради в Україні, програми Go Global та МОН повідомив заступник міністра освіти Павло Хобзей, інформує освітній портал.

Також, за словами чиновника, Британська Рада в рамках співпраці з МОН візьме участь у розробленні програм з англійської мови для нової української школи та проекті щодо підготовки нових підручників з англійської мови українських авторів, які спираються на досвід британських колег.

Павло Хобзей повідомив, що напрацьовані Британською Радою програми вже впроваджуються в українську систему освіти.

Зокрема, розпочато реалізацію спільного проекту Міністерства освіти, Британської Ради в Україні та програми GoGlobal «Вчителі англійської мови – агенти змін». Згідно цього проекту кращі вчителі протягом 2016 року пройдуть перекваліфікацію та спеціальну підготовку.

«Завдання вчителів - поширити набуті знання серед своїх колег. Я вдячний Британській Раді, що в фокусі їхньої уваги є вчитель – основа сучасної школи», - зазначив Павло Хобзей.

Він також звернув увагу на розроблення тестів для зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови.

«Цього року тести пройдуть апробацію у трьох регіонах. Завдання тестів включатимуть не тільки читання, писання з англійської, а й аудіювання», - сказав заступник міністра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ