Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Будівлю в Перемишлянах за 10 мільйонів "придбав" директор свиноферми

Напередодні відділення фонду Держмайна у Львівській області провело аукціон з продажу старої адмінбудівлі в Перемишлянах.

Стартова ціна будівлі становила 2 058.82 грн. В аукціоні взяли участь 44 учасники. Переможцем став Сулима Зіновій Богданович, який запропонував 10 мільйонів та 1 тисячу гривень за цю "елітну нерухомість".

Як повідомив на своїй Facebook-сторінці начальник регіонального відділення ФДМУ у Львівській, Закарпатській та Волинській областях Владислав Калинець, результат торгу, це класичний приклад "зриву" аукціону.

"Стартова ціна по об'єкту складала 2 058,82 грн (згідно законодавства). Гарантійний внесок 411,76 грн (без ПДВ). Учасники настільки "захопилися" змагальним процесом, що "непомітили" як вийшли на суми 10 млн грн. І то не один учасник. Діяв напевне принцип - "мушу дати більше". Вартість кв м склала майже 55 000 грн.

На жаль, на мою думку, переможці відмовляться від придбання цього об'єкту", - зазначив Калинець.

Як стало відомо з відкритих документів проведеного тендеру та системи Youcontrol, переможцем аукціону став директор агропромислового підприємства "Гряда" Сулима Зіновій.

Фото з Facebook-сторінки Зіновія Сулими

Журналісти Гал-Інфо поспілкувались з Зіновієм Сулимою стосовно купівлі даного об'єкту.

"Там у нас було два покупці. Помилилися в останню секунду, не зняли нуль. Мало бути мільйон тисяча. Ми планували до 3-х мільйонів дали мені бюджет. Винуваті, якщо треба підписати відмову, то я підпишу", - повідомив Зіновій Сулима.

Він також додав, що у випадку перемоги в аукціоні планували розширити власні складські приміщення, або адмінбудинок гуртожиткового типу для своїх працівників.

Водночас начальник регіонального відділення ФДМУ у Львівській області Владислав Калинець сумнівається в "помилці з нулем". Варто зазначити, що ще як мінімум 4 учасники схоже що "помилились", пропонуючи ціну в даному аукціоні.

"А другий учасник в чому помилився? Він напевно пожартував, що він помилився. Там декілька учасників запропонували 10 мільйонів. Яка може бути випадковість?", - зазначив Калинець.

Надалі, якщо другий учасник також відмовиться сплатити пропоновану ним ціну, даний об'єкт піде на повторні торги. Однак ті хто відмовився від купівлі більше не зможуть взяти в ньому участь.

Нагадаємо, про свиноферму з села Гряда неодноразово писали в медіа. Зокрема в сюжеті 5 каналу мешканці кількох сіл Жовківського району на Львівщині звинувачували місцеву свиноферму в забрудненні довкілля. Селяни переконані - підприємці скидають відходи посеред поля та у місцеву річку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ