Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будівництво крематорію у Львові планують розпочати наступного року, - "Львівська Хвиля"

Наступного року у Львові планують розпочати будівництво крематорію.За оптимістичними прогнозами на це потрібно 8 місяців.
фото - facebook.com/andriy.sadovyi

Про це інформує радіо "Львівська Хвиля".

Зокрема, у депутатів проситимуть про фінансування будівництва за кошти міського бюджету. Але конкретної суми ще не знають, бо проєкт наразі не готовий. На кошторис вже погодили сто тисяч гривень, але такої суми скоріш за все буде замало.

Керівник міського департаменту житлового господарства Олександр Одинець зазначає:

"Починаємо робити проєктну документацію. На весну – березень, квітень ми б мали зробити. Починати будівництво необхідно за рахунок коштів бюджету. Але ми не знаємо який буде бюджет. Будемо пропонувати. Якщо бюджет не знайде можливість, то будемо шукати інші можливості", – розповів Олександр Одинець.

Крематорій Львову вже коштував майже півмільйона гривень. Хоча місто отримало тільки картинку на архітектурному конкурсі та згоду на проект. Кошторис готуватимуть до весни, тоді буде відомо, скільки треба ще виділити. 

Спершу депутатам називали суму 50-60 мільйонів гривень, пізніше вартість без аргументів зросла вдвічі. Якщо крематорій в пріоритеті – гроші знайдуть.

Голова бюджетної комісії Наталія Шелестак каже: 

"Якщо львів’яни хочуть, ми маємо це реалізовувати. Питання – коли і які реальні кошти. На сьогоднішній день немає інформації скільки реально коштує це будівництво. Давайте дружно сідаємо цього року і визнаємо, що ми маємо жити в режимі жорсткої економії і виставляємо пріоритети".

Майже 200 мільйонів гривень коштуватиме лише архітектурна частина, ще додатково треба платити за печі для спалення. Таку суму місяць тому назвав головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

"Виділено територію, де зараз знаходиться кам’яний цех і далі на Голосківському кладовищі – це попри дорогу на Збиранку є можливість влаштувати не тільки саму будівлю, але й посадити додатково колумбарій. Ми найраціональніший проект вибрали. Це вартість буде однозначно до 200 мільйонів гривень коштувати або й навіть менше" - зазначив він.

Львівський крематорій має стати своєрідним громадським простором із двориком, поминальними кімнатами та тематичним ландшафтом.

У мерії пообіцяли: за 5 років у Львові можна буде спалювати покійників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ