Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цвинтар, вирубаний ліс чи крематорій: що переможе у Львові

Комісія архітектури, містобудування та розвитку територій Львівська міська рада підтримала електронну петицію щодо побудови крематорію у Львові до 2025 року. Однак, на комісії зауважили, що коштів на будівництво крематорію місто немає, інформує кореспондент Гал-інфо.

26 квітня 2021 року на порталі e-dem.in.ua – Єдина система місцевих петицій було зареєстровано електронну петицію під назвою «Побудова крематорію у Львові до 2025 року». Автором петиції є головний редактор Гал-інфо Андрій Маринюк.

7 червня 2021 року дана петиція набрала необхідних 500 голосів на підтримку.

«У Львові дуже гостро стоїть питання з похованням померлих. Місць на кладовищах катастрофічно не вистачає. Зокрема вже цього року запланували заради розширення кладовищ провести вирубку 10 гектарів Брюховицького лісу.

Території існуючих кладовищ перебувають в жахливому стані, значно впливають на екологію регіону та потребують великих коштів на їх утримання. Також варто зазначити, що значно зросли витрати громадян на поховання, середній цінник проведення поховання у Львові починається від 18 тисяч гривень при наявності власного місця, без врахування подальшого догляду за могилою. Натомість комплекс послуг з кремації в місті Києві із залученням комерційних структур обходиться від 5000 гривень.

Депутати Львівської міської ради, керуючись надуманими забобонами, міфами та власними інтересами, переконують львів’ян, що кремація не відповідає християнському вченню і не визнається церквою. Натомість представники церкви та церковні канони запевняють, що кремація жодним чином не суперечить основам християнства. за рахунок озелененої території. вилучення частини території Брюховицького лісництва», - сказано у петиції.

Петиція пройшла погодження Комісій законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки, комісії міської інфраструктури, інженерного та житлового господарства, комісії землекористування та агломерації, комісія архітектури, містобудування та розвитку територій.

Натомість у порядку денному бюджетної комісії, яка б і мала віднайти гроші на будівництво крематорію, цього питання не було.

Натомість комісія архітектури погодила питання розроблення детального плану території у районі Голосківського цвинтаря, лінії електропередач. Йдеться про виділення додаткових площ на розширення цвинтаря.

Самі члени комісії зазначають, що це рішення вирішить ситуацію із похованнями у Львові орієнтовно на 2-2,5 роки.

Дехто з членів комісії навіть озвучив пропозицію щодо того, що все ж таки варто рекомендувати бюджетній комісії розглянути питання будівництва крематорію у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ