Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Бюджет розвитку Львова зараз наповнився лише на 13% від плану - Ольга Посипанко

На засіданні комісії фінансів та планування бюджету Львівської міськради заслухали звіт про виконання бюджету за травень та 5 місяців 2021 року.

Надходження до бюджету розвитку цьогоріч, за який проводять ремонти закладів освіти, культури, житлово-комунального господарства, зараз становлять лише 12,9% від очікуваного обсягу. Про це розповіла депутатка ЛМР від фракції "Європейська Солідарність" Ольга Посипанко.

За її словами, недонадходження до загального бюджету міста склали 95,5 млн грн, а сам бюджет виконаний на 97%. В основному бюджеті є частина бюджету розвитку - це продаж майна, землі та пайові внески, і тут статистика по надходженнях невтішна - 12.9% від плану. 

"Це говорить про те, що цьогоріч неможливо буде нормально фінансувати ремонти в освіті, ЖКГ, культурі тощо. Чому так? Бо дохідну частину бюджету при прийнятті чиновники роздули втричі, і як мінімум це нереалістичний бюджет, а як максимум - нереалізовані проекти та очікування львів'ян", - наголосила Ольга Посипанко. 

Депутати дали доручення заслухати на черговій сесії ЛМР керівників структурних підрозділів, відповідальних за продаж майна, землі та доходів від пайової участі.
Серед інших - хочуть заслухати звіти головних лікарів міських лікарень щодо витрачених коштів на придбання обладнання для боротьби з COVID-19, а також подальше використання закупленого обладнання. Слухатимуть також директора Лікарні швидкої медичної допомоги щодо додаткових коштів з бюджету Львова. 

Депутати на комісії перенесли питання виплати 12 мільйонів гривень ЛКП «Львівелектротранс», йдеться про заробітну плату та електроенергію. За словами депутатки, зараз Львів на етапі отримання кредиту «Пакет Солідарності» ЄБРР, який передбачає покриття витрат збиткової діяльності ЛКП, що дає змогу профінансувати кредитними коштами це комунальне підприємство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ