Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бюджетна комісія Львівської облради пересварилася через «Львів-ТБ»

Учора, 28 січня, під час засідання бюджетної комісії Львівської облради питання фінансування КП ЛОР «Телекомпанія «Львів-ТБ» так і не було вирішено. В результаті обговорення члени комісії посварилися, а керівництво телеканалу розмовляло на підвищених тонах. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

На адресу комісії надійшов лист від голови постійної комісії з питань культури та ЗМІ Львівської ОДА щодо виділення додаткових коштів для фінансової підтримки КП ЛОР «Телекомпанія «Львів-ТБ».

Голова бюджетної комісії Олег Домчак наголосив, що це питання довго обговорювали на сесії і запитав, які пропозиції будуть у членів комісії.

Депутати так і не визначились що робити з "Львів-ТБ"

Один із членів комісії «свободівець» Олег Панькевич зробив зауваження голові бюджетної комісії, що він не правильно веде засідання комісії і почав вимагати для початку виступ голови комісії культури, який звернувся до бюджетної комісії з листом про виділення коштів.

«Дайте виступити голові комісії», - вимагав Панькевич.

«Лист усі отримали на скриньки», - сказав Домчак.

«А ми що вже в електронному форматі спілкуємось і на засіданні комісії? Має бути доповідь, а потім обговорення і пропозиції», - продовжив Панькевич.

 «Зараз буде доповідь. Заспокойтесь», - сказав Домчак.

Після наполягань і словесних перепалок на підвищених тонах виступив голова профільної комісії з питань культури та ЗМІ Юрій Візняк.

Він пояснив, що на Львівщині діє програма, в якій передбачено 5 млн грн на фінансування «Львів-ТБ» у 2016 році. З обласного бюджету в рамках програми депутати виділили 2,8 млн грн, але цього мало для утримання телеканалу.

Юрій Візняк зауважив, що має бути коригування штату, до того ж в телеканалу мають бути надходження від реклами.

«Ми зіштовхнулися на комісії з тим, що члени нашої комісії ніколи не дивилися цей канал, тому для популяризації вирішили зробити 500 тис. буклетів та роздати районним радам, щоб вони поширили серед мешканців роз’яснення, як знайти канал через супутникове телебачення», - розповів Юрій Візняк.

Він також пояснив, що не знає скільки ще потрібно виділити для телеканалу грошей.

«Можливо 1,2 млн грн чи 2 млн грн. Ми домовлялися, що 4 млн грн виділить обласна рада, а ще 1 млн грн. телеканал має заробити на рекламі. Однак зрозуміло, що цих коштів буде мало», - сказав Візняк.

Додамо, як повідомляло Гал-інфо директор каналу Ярослав Антонійчук повідомив, що за 2015 рік телеканал зумів заробити на рекламі лише 280 тис грн.

Юрій Візняк пояснив, що 4 лютого відбудеться засідання профільної комісії, де після вивчення бухгалтерії телеканалу комісія сформує точну пропозицію щодо до фінансування телеканалу «Львів-ТБ».

Керівництво телеканалу, яке було присутнє на засіданні бюджетної комісії, заявило, що вони готові і надати усю бухгалтерію і концепцію каналу на 2016 рік.

Бути чи не бути "Львів-ТБ"?

Олег Домчак зазначив, що оскільки немає конкретної пропозиції, то немає і рішення бюджетної комісії.

«Нам потрібно бачити концепцію каналу, а не просто «дайте нам грошей, а ми знаємо, що з ними робити», - сказав Домчак.

Олег Панькевич вкотре заявив, що голова бюджетної комісії не правильно веде засідання, адже він не має права коментувати виступи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ