Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛНУ ім. І. Франка підписав угоду з телекомпанією «Львів-ТБ»

Ректор Володимир Мельник підписав угоду про співпрацю Львівського національного університету імені Івана Франка з телекомпанією «Львів-ТБ», повідомили в прес-центрі ЛНУ.

З метою налагодження співробітництва в інформаційній сфері та в процесі підвищення професійного рівня студентів факультету журналістики 6 квітня 2016 року Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник та в.о. директора КП Телекомпанії «Львів-ТБ» Юрій Візняк у присутності студентів, викладачів і професорів факультету журналістики підписали угоду про співпрацю.

Декан факультету журналістики, професор Михайло Присяжний зазначив, що факультет має тривалу співпрацю з друкованими й електронними засобами масової інформації, теле- і радіокомпаніями, на базі яких студенти мають можливість проходити практику.

Михайло Павлович підкреслив, що, як правило, студенти, які стажуються у ЗМІ, є успішними й у навчанні.

«Наші студенти мають можливість здобути практичний досвід і тут, на факультеті, долучаючись до роботи над випуском навчальних газет чи взявши участь у підготовці сюжетів для студентське телебачення», - сказав декан.

Про пріоритетність прикладної складової у процесі підготовки висококваліфікованих фахівців йшлося у виступі Ректора Університету, професора Володимира Мельника. Володимир Петрович наголосив, що з метою підвищення якісного рівня освіти в Університеті закцентовано увагу на залученні роботодавців, експертів і практикуючих журналістів, юристів, працівників інших сфер до навчального процесу. «Відтак, здобувши необхідні навики, випускник Львівського університету матиме більше переваг на ринку праці», - переконаний Ректор.

«Сьогодні чимало випускників факультету журналістики нашого Університету працюють у редакціях газет та Інтернет-видань, на радіо та телебаченні. І це чи не якнайкраще свідчить про високий рейтинг львівської школи журналістики, яка виховала не одне покоління відомих людей, які розвивали й продовжують розвивати інформаційну сферу», - зазначив Володимир Мельник.

За словами Ректора, спільна ініціатива Університету й телекомпанії «Львів-ТБ» націлена передусім на професійне зростання студента та створення умов для самореалізації молоді, на популяризацію наукових досліджень учених, здобутків викладачів і досягнень студентів Університету.

«Це також дозволить викладачам і студентам та працівникам телеканалу спільно втілювати в життя цікаві ідеї та старт-апи», - сказав Володимир Мельник, запевнивши учасників зустрічі, що адміністрація Університету й надалі буде створювати для цього необхідні умови.

В.о. директора КП Телекомпанії «Львів-ТБ» Юрій Візняк подякував Ректорові Університету за підтримку ініціативи піписання угоди та зауважив, що вже сьогодні у нечисельному колективі телеканалу працює шестеро випускників факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка.

Юрій Ярославович розповів учасникам зустрічі про новації, які впроваджуватиме телеканал, і поділився планами щодо його розвитку та популяризації, закликавши студентів активно долучатися до цього процесу.

За словами керівника «Львів-ТБ», телекомпанія має на меті максимально висвітлювати життя Львівщини та доносити цю інформацію до інших регіонів України.

Додамо, що керівництво телекомпанії також має намір розвивати співпрацю зі Світовим конгресом українців, що дозволить прокласти своєрідний міжкультурний місточок, забезпечивши комунікацію між діаспорними та львівськими громадами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ