Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Частину трубопроводу "Самара-Західний напрямок" хочуть повернути державі

Фонд державного майна України подав судовий позов для визнання за державою права власності на частину магістрального нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", яка потрапила до приватних рук.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ФДМУ.

Крім того, в позовній заяві ФДМУ просить скасувати державну реєстрацію права власності ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс" і Пд-Західного акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів на дану ділянку.

"Так, Національне антикорупційне бюро та Спеціальна антикорупційна прокуратура завершили розслідування дій експерта, на підставі недостовірного висновку якої суд у 2017 році відмовив у визнанні права власності на частини нафтопродуктопроводів "Самара-Західний напрямок" за державою. Постановою слідчого судді ВАКС від 23 лютого 2021 року заборонено розпорядження, відчуження і користування об'єктами і лінійними ділянками, які безпосередньо долучені до забезпечення виробничої діяльності згаданого комплексу", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що у травні 2021 року Національне антикорупційне бюро України та Спеціальна антикорупційна прокуратура завершили розслідування дій експерта, на підставі недостовірного висновку якої суд відмовив у визнанні права власності на частину нафтопродуктопроводів “Самара — Західний напрямок” за державою. За клопотанням НАБУ і САП накладено арешт на майно технологічного комплексу.

Управителем частини трубопроводу "Самара - Західний напрямок" стала "Укртранснафта".

На початку квітня президент Володимир Зеленський повідомив про повернення в державну власність нафтопроводу "ПрикарпатЗахідтранс", власників якого пов'язують з Віктором Медведчуком.

19 лютого на засіданні РНБО були введені санкції проти Віктора Медведчука і ще кількох осіб, а також доручено повернути в державну власність нафтопровід "ПрикарпатЗахідтранс".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ