Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чеченська поліція нарахувала на мітингу за Кадирова мільйон чоловік

На мітингу на підтримку президента Росії Володимира Путіна і глави Чечні Рамзана Кадирова зібралося близько мільйона людей. Про це в п'ятницю, 22 січня, повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на республіканське МВС. Кількість учасників неможливо перевірити з незалежних джерел.

Мітинг проходить в центрі Грозного. Блогер Ілля Варламов написав, що мітинг розпочався зі спільної молитви. Люди принесли плакати з написами «Несистемна опозиція - давай, до побачення!», «По Яшину плаче тюрма», «Макаревич на "Смак "» і багато інших.

Голова парламенту Чечні Магомед Даудов перерахував «націонал-зрадників» Росії, передає Ілля Варламов. Серед них - Олексій Навальний, Ілля Яшин, Олексій Венедиктов, Віктор Шендерович та інші.

Мітинг завершився близько 11:00.

За даними, наведеними на сайті територіального органу Держкомстату по Чечні, населення республіки на 1 грудня 2015 становило 1 393 000 чоловік.

Після того, як Кадиров назвав представників позасистемної опозиції «ворогами народу», багато політичних діячів з Чечні його підтримали.

Даудов пригрозив журналістам і опозиціонерам вівчаркою, а сенатор Сулейман Геремеєв у своєму зверненні звинувачував російську опозицію в зраді і пообіцяв, що її представники відповідатимуть «за всією суворістю закону».

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков раніше звернув увагу на те, що слова Кадирова звернені саме до представників "позасистемної опозиції". При цьому він визнав, що у нього не було часу прочитати повний текст висловлювань чеченського лідера.

Дождь

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ