Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Через розпалювання ненависті і маніпуляцію: Нацрада перевірить Zik

6 березня на позачерговому засіданні Національної ради ТОВ ʺТелерадіокомпанія ʺНові комунікаціїʺ (логотип ʺZ ZIKʺ), м. Львів, призначено позапланову виїзну перевірку щодо дотримання норм законодавства про заборону поширення мови ненависті, розповсюдження необ’єктивної інформації, посягання на права і свободи людини. Про це інформує прес-служба Нацради України з питань телебачення і радіомовлення.
Логотип телеканалу Zik

До Національної ради звернувся громадянин Кульчицький О.П. з наріканням на трансляцію 28.02.2020 в ефірі мовника телемарафону ʺТхне Соросомʺ, що, на його думку, має ознаки маніпуляції суспільною свідомістю, розпалювання ненависті, поширення неправдивої інформації, мови ворожнечі.

Моніторингом Національної ради зафіксовано із 07:00 до 22:01 трансляцію згаданого марафону. Висловлювання, поширені у цей час, містять ознаки порушення ліцензіатом абзаців четвертого, тринадцятого частини другої статті 6; пунктів а) та в) частини першої статті 59 Закону України ʺПро телебачення і радіомовленняʺ; частини першої статті 28 Закону України ʺПро інформаціюʺ.

Після проведення перевірки, вивчивши всі обставини, регулятор ухвалить відповідне рішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ