Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Члени бюджетної комісії зривають Програму з розбудову інфраструктури для вигулу собак у Львові

Члени депутатської комісії з питань фінансів та планування бюджету Львівської міської ради не підтримали питання виділення коштів на побудову вигульного майданчика для собак у Львові на вулиці Широкій.

На побудову вигульного майданчика на вул.Широкій 86-84, департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради просив виділити 407 тисяч гривень. Даний майданчик передбачений прийнятою у 2019 році Програмою зі створення інфраструктури для належного вигулу собак у м. Львові на 2019-2023 роки, відповідно до якої у Львові повинні створити 97 локацій для забезпечення потреб власників собак у безпечному вигулі їх домашніх улюбленців.

Депутати, які входять в комісію з питань фінансів та планування бюджету Львівської міської ради не підтримали дане виділення коштів. Зокрема під час обговорення висловлювались зауваження, що у забудованому Львові немає місця для дитячих майданчиків і не є доцільно виділяти кошти на будівництво майданчиків площею 1000 м.кв для собак, як і взагалі виділяти кошти на дану програму.

Водночас члени комісії таки підтримали виділення 600 тисяч переможцю торішнього громадського бюджету на добудову вигульного майданчика на вулиці Стрийській. Однак також висловлювали сумніви в його доцільності.

Редакція Гал-інфо звернулась до голови комісії, депутатки від політичної партії "Варта" Наталія Шелестак, з проханням пояснити чому члени комісії зривають виконання програми по інфраструктурі для вигулу собак у Львові?

"Не знаю, так прийняли рішення. Я не можу відповідати за цих депутатів. Поясню за себе. Я не зриваю, я просто не отримала відповіді на прості запитання. Мала бути чітка відповідь чому така різниця в ціні проєктів, хоча і на Стрийській і на Широкій одна і та сама територія. Я реально  розумію, що не може бути рівно 1000 квадратів і там і там, тобто є якісь непорозуміння в цьому. І я не розумію чому це коштує таку цифру. Я хочу ознайомитись і маю на це право. Тратити 407 тисяч гривень на огорожу? Мені чітко про це сказали. Ще раз наголошую, що це лише на огорожу, більше нічого не облаштовується", - зокрема зазначила Наталія Шелестак.

Зазначимо, дане питання підтримали лише двоє членів комісії від, представники об'єднання "Самопоміч" Роман Федишин та Олег Василишин.

Водночас під час сьогоднішнього засідання, члени комісії погодили закупівлю нових автомобілів для керівництва Шевченківської, Личаківської, Залізничної та Галицької районних адміністрацій. Зокрема буде закуплено 3 автомобілі Skoda Kodiaq, та окремо 1 електромобіль для керівника Галицької райадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ