Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чоловіки, які мають доньок, проявляють менше сексизму

Чоловіки, які мають доньку шкільного віку, проявляють менше сексизму, - The Guardian.

Автор дослідження стверджує, що результати демонструють можливості змінити погляди на життя, які він називає ефектом “могутньої дівчинки”.

Команда, яка займається дослідженням, говорить, що результати підтверджують ідею про те, що чоловіки стають більш обізнаними з проблемами, які стоять перед жінками, коли вони пізнають жіночий життєвий досвід за рахунок близькості зі своїм потомством, що називається ефектом "могутньої дівчинки".

Більш того, вчені додають, що цей феномен відштовхує від думки про те, що погляди людей фіксуються після їх “формувальних років”, що собою передбачає те, що зусилля щодо покращення ставлення до гендерної рівності не повинні обмежуватися шкільними стінами.

"По суті ми говоримо, що існує можливість змінити ставлення до подальшого життя", - сказав доктор Джоан Коста-і-Фонт, співавтор дослідження Лондонської школи економіки. На відміну від попереднього дослідження, яке довело, що чоловіки, які мають доньку шкільного віку, проявляють більше розуміння нюансів жіночого життя,новий дослід виявляє, коли саме це може відбутись.

Публікуючись в журналі Oxford Economic Papers, доктор Джоан Коста-і-Фонт і його колеги описують, як вони вивчали дані британського групового опитування, яке щорічно проводилось у період з 1991 по 2012 рік. Команда відстежувала відповіді більше 5000 чоловіків і більше 6300 жінок, які мали дитину у віці до 21 року, що проживає з ними, незалежно від їх відносин з цією дитиною.

Потім вони розглянули рівень згоди людей з такими твердженнями, як «робота чоловіка - заробляти гроші, а робота дружини полягає в тому, щоб піклуватися про дім і сім'ю », враховуючи фактори, включаючи освіту, сімейний стан, кількість дітей, зайнятість та дохід. Після того, як була зібрана статистика, результати об'єднали в категорії тих, хто погодився з твердженнями, хто не погодився, та тих, хто залишився нейтральної думки.

Результати чітко показали, що чоловіки з доньками, за умови, що дитина була шкільного віку, були більш схильні не погоджуватися з традиційними установками, ніж ті, у кого немає дітей.

У той час як команда не фокусується на причині того, чому виховання дівчинки викликає таке зрушення сприйняття, вони кажуть, що отримані дані пов'язані з ідеєю про те, що батьку важливо розуміння моментів жіночого життя. «Вони з перших рук стикаються з усіма проблемами, які існують в жіночому світі, і згодом це пом'якшує їх ставлення до гендерних норм, і чоловіки стають ближче до розуміння повної картини з жіночої точки зору».

The Guardian

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ