Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чому при оплаті проїзду ЛеоКарту може відхиляти при валідації

У ЛКП «Львіватодор» розповіли про поширені причини, чому загальну транспортну ЛеоКарт відхиляє при реєстрації проїзду.

В основному це стається тоді, коли на картці від’ємний баланс, або ж якщо вона пошкоджена. Нагадаємо, про те, що безконтактна оплата не відбулася, свідчить червона відмітка на екрані валідатора та подвійний звуковий сигнал.

«Якщо на картці утворився від'ємний баланс і система її заблокувала – валідатор відхилить оплату. Щоб розблокувати, необхідно поповнити ЛеоКарт і «погасити» мінус. Після поповнення має пройти орієнтовно від 10 хвилин (при наявності стабільного зв’язку з транспортним засобом) – і система розблокує ЛеоКарт. Відповідно, пасажир знову зможете успішно валідувати свої поїздки.

Зазначимо, при нульовому балансі на ЛеоКарт людина має можливість завалідувати одну поїздку у депозит, що закладений у системі (його ви оплачуєте додатково при купівлі загальної ЛеоКарт). А далі необхідно поповнити використаний депозит, а також внести певну суму, кратну 13 грн, аби мати можливість знову успішно завалідувати свій проїзд.

До прикладу: на балансі вашої ЛеоКарт 0 грн, із цією сумою ви зможете зареєструвати ще одну поїздку завдяки закладеному депозиту розміром 10 грн. Але щоб далі валідувати проїзд, потрібно поповнити рахунок на суму, яка покриє мінус на карті і дасть можливість оплатити наступні поїздки. Рекомендуємо поповнювати баланс на більшу кількість поїздок, щоб не турбуватися, чи вистачить коштів для здійснення успішної валідації та уникнути блокування картки», - зазначили у ЛКП «Львівавтодор».

Також валідатор «не бачить» картку та відхиляє реєстрацію поїздки, якщо загальна ЛеоКарт пошкоджена. «Картка із пошкодженим чипом не підлягає відновленню. Тож закликаємо бережно ставитися до своєї транспортної картки, щоб випадково її не зіпсувати», - додали у комунальному підприємстві.

Інструкцію про те, як поповнити баланс ЛеоКарт, можна тут.

До слова, на сьогодні більшість пасажирів, понад 65%, їздять у громадському транспорті з ЛеоКарт. Загалом, транспортні картки мають понад 350 тис. людей. Зокрема, видано понад 250 тис. пільгових, учнівських і студентських ЛеоКарт. Також мешканці придбали понад 100 тис. загальних ЛеоКарт.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/city/transport/300896-oplata-proizdu-zahalnoiu-leokart-chomu-kartku-mozhe-vidkhyliaty-pry-validatsii

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ