Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛеоКарт у Львові: за майже два місяці пасажири здійснили понад 330 тис. безплатних пересадок

За майже два місяці у Львові пасажири з ЛеоКарт здійснили 330 тис. 393 пересадки у міському громадському транспорті. Це означає, що всі ці пересадкові поїздки були безоплатними для пасажирів. Про це зазначили в ЛКП «Львівавтодор».

Попри те, що поїздки з ЛеоКарт є найдешевшими у громадському транспорті Львова, уже близько двох місяців власники транспортних карток мають додаткову можливість заощаджувати ще більше. І все завдяки функціоналу безкоштовної пересадки у міських автобусах, трамваях та тролейбусах. Адже за всі поїздки, завалідовані в межах 40 хв, пасажир оплачує як за одну – 13 грн з загальною ЛеоКарт чи 6,5 грн зі студентською ЛеоКарт.

Така послуга є особливо вигідна для тих мешканців, які змушені робити пересадки, щоб доїхати до потрібної локації. Адже раніше їм доводилось платити  за всі пересадкові поїздки, а тепер вони оплачують лише за одну поїздку в першому транспорті, за умови валідації ЛеоКарт в межах 40 хвилин.

Загалом з 12 липня можливістю безоплатної пересадки пасажири скористалися понад 330 тис. разів.

 У ЛКП «Львівавтодор» зауважили, що тенденція щодо збільшення кількості пересадок продовжується. Так, тільки за минулий тиждень було здійснено 55 тис. 281 пересадку, а це на 4 тис. більше, ніж два тижні тому.

Нагадаємо, безоплатна пересадка для всіх пасажирів з ЛеоКарт у громадському транспорті Львова працює з 12 липня. Йдеться про можливість пересідати на інший автобус, трамвай чи тролейбус впродовж 40 хвилин без додаткової оплати.

Пересідати можна на трамваї, тролейбуси та автобуси будь-яких міських маршрутів. Кількість фізичних пересадок – необмежена. Головне встигнути пересісти і завалідуватися в іншому транспорті до 40 хвилин. Тобто, відлік часу починається з моменту валідації у першому транспорті. Після цього у пасажира є 40 хвилин, щоб завалідуватися у наступному транспорті. Це – середній час доїзду міських маршрутів з приєднаних громад до центру міста або до пересадкового вузла.  

Безкоштовна пересадка поширюється і на квитки за попутників, якщо оплата здійснюється карткою ЛеоКарт – загальною, студентською, учнівською, чи пільговою. Для цього у кожному транспортному засобі, в який здійснюється пересадка в межах 40 хв, власник ЛеоКарт повинен валідувати і відповідну кількість додаткових квитків за друзів.

Усі пересадкові поїздки потрібно обов’язково валідувати в кожному транспортному засобі. Якщо при пересадці поїздку не завалідувати, то вона не вважатиметься пересадковою. Тоді це – окрема неоплачена/ незавалідована поїздка, за яку пасажир може бути оштрафований.

Безкоштовна пересадка не доступна пасажирам, які оплачують проїзд банківською карткою чи готівкою.

Додамо, у Львові понад 60% пасажирів валідують проїзд загальними та персоналізованими ЛеоКарт. Мешканці придбали та оформили понад 405 тис. транспортних карток.

Всю детальну інформацію щодо купівлі/оформлення ЛеоКарт, перевірки та поповнення балансу можна знайти на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ