Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Е-квиток у Львові, історія отримала несподіваний розвиток

Сьогодні під час засідання постійної депутатської комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності ЛМР, з'ясували, що першочерговий проєкт електронного квитка у Львові неможливо запровадити через суперечності з чинним законодавством.

Депутат ЛМР Володимир Лесик попросив керівника департаменті міської мобільності Олега Забарила, пояснити, чому і міській раді постійно заявляють, що не можуть повноцінно впровадити електронний квиток без відповідних змін до законодавства України.

"Скажіть, будь ласка, а як ми його замовляли, як ми ставили завдання виконавцю всупереч законодавству запустити електронний квиток? Чи законодавство помінялось в ході виконання", - поцікавився депутат фракції Європейська Солідарність Володимир Лесик.

Своєю чергою керівник департаменту міської мобільності Олег Забарило повідомив, що, на його думку, впровадження системи електронного квитка - це була хороша ідея, яку в той час просто хотіли впровадити, але не задумувались над нюансами. 

"А вже потім, в процесі коли це все буде тягнутись, розраховували якимось чином, що законодавство буде доопрацьовуватись", - повідомив Забарило.

Олег Забарило не зміг відповісти хто винен в ситуації яка склалася, та хто поставив задачу, яку неможливо виконати, ще й потратив на це все великі бюджетні кошти.

"Задайте це питання тим, хто це допустив", - зокрема уточнив Олег Забарило.

Нагадаємо, кредит на 10 мільйонів євро для запровадження безготівкової оплати в громадському транспорті  Львова підписали в 2016 році. На той час підписантом кредитної угоди був тодішній керівник ЛКП "Львівавтодор" Олег Береза.

Як наголошував міський голова Львова Андрій Садовий, підписання угоди дало старт впровадженню е-квитка у Львові.

"Сьогодні ми вже не говоримо про європейські стандарти, а ми їх реалізовуємо в питаннях транспорту, інфраструктури. Після церемонії підписання стартує проект е-квитка. Тепер розпочнеться відбір експертів, які будуть формувати всі тендерні процедури з впровадження електронного квитка", – зазначив Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ