Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи звершить Богослужіння Митрополит Епіфаній в Успенському соборі Лаври?

В пресслужбі Київської Митрополії Української Православної Церкви повідомили, що Богослужіння з нагоди Різдва Христового Митрополит Епіфаній звершить в Успенському соборі Лаври.
Успенський собор Києво-Печерської Лаври.

Як було повідомлено на сайті ПЦУ ввечері 4 січня:

"Після отримання відповідного дозволу повідомляємо вірних та громадськість, що святкову Божественну літургію з нагоди Різдва Христового Предстоятель Православної Церкви України та Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить 7 січня 2023 року в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Початок богослужіння о 9 годині ранку. Запрошуємо українських вірних до спільної молитви.

Просимо стежити за додатковими оголошеннями"

Згодом повідомлення доповнили інформацією, що лист з належним проханням раніше було спрямовано до Міністерства культури та інформаційної політики України.

Також зазначимо, що напередодні голова Держслужби з етнополітики і свободи совісті Віктор Єленський в інтерв'ю на радіо "Культура" повідомив, що, на його думку, Міністерство культури та інформаційної політики буде надавати відповідні дозволи.

"Мені важко говорити за міністерство культури, але мені здається, що МКІП та Заповідник виявили в експлуатації цих храмів (Успенський собор та Трапезна церква у Верхній Лаврі, - ред.) дуже серйозні порушення. Зараз, наскільки я знаю, там працює комісія, яка має зафіксувати ці порушення і якщо можливо усунути їх.

І міністерство культури й Заповідник повністю свідомі того, що храми призначені для молитви. Я думаю, що будуть даватись дозволи на служіння в цих храмах, але також я думаю, що монополії московського патріархату там не буде", - зокрема зазначив Віктор Єленський.

Однак, станом на сьогоднішній ранок, відсутня інформація від міністерства культури України чи від міністра Олександра Ткаченка, про завершення роботи комісії перевірки Успенського собору та Трапезної церкви. Також наразі відсутня інформація про наданий Православній церкві України дозвіл на Богослужіння 7 січня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ