Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Cпівпраця в Карпатах: успіхи 2018 року і перспективи розвитку

У четвер, 27 грудня відбулась конференція з підбиття підсумків реалізації "Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад за 2018 рік".

В рамках конференції відбулись підбиття підсумків реалізації "Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад у 2018 році", нагородження кращих проектів та  презентація нових конкурсів на 2019 рік.

Зокрема, відбулось оголошення конкурсного набору Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад на 2019 рік, конкурсу журналістських робіт «Кращі практики місцевого розвитку в Карпатах», фотоконкурсу «Карпатська магія Різдва», а також презентація Програми підтримки співробітництва територіальних громад у Львівській області на 2019-2020. 

У заході взяли участь голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, народний депутат України Оксана Юринець, представники органів місцевого самоврядування, обласних державних адміністрацій і неурядових організацій із Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей. 

“Ми активно створюємо співпрацю в Карпатах. Вважаю, що 107 поданих заявок в рамках конкурсу підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, 32 – проекти-переможці, які вже реалізовані, –  це дуже добрий показник Сьогодні ми  провели аналіз того, що нами було зроблено і впевнено рухаємось вперед, в наступному році маємо ідентичнийконкурс, який вже підтверджений бюджетними внесками  і відповідоно будемо мати схожий за ідеологією конкурс коштом держбюджету, тобто ми вдвічі нарощуємо можливості для співпраці і підтримки, тому я хотів би подякувати усім учасникам цього конкурсу, асоціації Карпати-Україна, нашій дирекції, котра брала в ньому участь, а також я сподіваюся що ця програма буде цікава учасникам і надалі”, - розповів Олександр Ганущин.

Також він добавив, що на сайті програми є відкритий перелік проектів, заявників, з того що було презентовано. Зокрема, наголосив на “гуцульській моді” - міжобласному проекті Косівського та Вижзницького району. Є багато проектів, які концентрувалися на сакральній архітектурі. “Надіємось наступного року помоножити цю цифру на два.”

Окрім того, Обласна асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» презентувала Програму підтримки співробітництва територіальних громад, яка стартує на Львівщині вже наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ