Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Cправу «Південного» перенесли через неявку прокурора

Сьогодні, 8 вересня, під час засідання Львівського апеляційного господарського суду у справі між Львівською міською радою та ТзОВ «АЙПІЄ-Л» щодо земельних ділянок на ринку «Південний» суд ухвалив рішення перенести розгляд справи. Про час і дату буде повідомлено.

Отож, суд ухвалив задовольнити клопотання Львівської міської ради та перенести засідання, адже у залі не було прокурора Львова та представників Генеральної прокуратури України, а також представників Держкомзему.

«Мова йде про незаконне самовільне будівництво, чим порушили право територіальної громади. Прокурор покликаний захищати права територіальної громади на боці Львівської міської ради. Без його участі розгляд справи вважаємо неможливим», – про це під час судового засідання заявив депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода», голова комісії землекористування Олег Махніцький.

Нагадаємо, що 14 липня 2011 року Господарський суд Львівської області прийняв рішення у справі за позовною заявою ТзОВ «АЙПІЄ-Л» до Львівської міськради та управління земельних ресурсів Львова про зобов’язання зареєструвати договори оренди. Суд частково задовольнив вимоги позивача та визнав укладені між Львівською міськрадою та ТзОВ «АЙПІЄ-Л» за рішенням суду 5 договорів оренди землі загальною площею 10,0233 га, що на вул Щирецькій, 36 у Львові (тут розміщений торгово-промисловий ринок «Південний»), а також зобов’язав управління земельних ресурсів Львова зареєструвати договори.

Львівська міська рада оскаржила це рішення суду в апеляційному порядку. Львівський апеляційний господарський суд у складі колегії: Кравчук Н. М. – головуючий, судді Гнатюк Г. М. та Митуренко О. Л. прийняв до розгляду апеляційну скаргу Львівської міської ради.

Оскаржуване рішення в цій справі безпрецедентне. Суд першої інстанції вийшов за межі своїх повноважень та безпідствно прийняв на себе виключні повноваження органу місцевого самоврядування – Львівської міськради, що стосуються права самостійно розпоряджатися земельними ділянками комунальної власності територіальної громади Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ