Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

"Партія Регіонів" і розшук за хуліганство, або Хто стоїть за дверима на Костя Левицького?

Скандал у Львові довкола незаконно прорубаних дверей на вул. Костя Левицького поступово почав згасати. І здавалося, що конфлікт між сторонами вичерпаний. Втім, нещодавно "вікна-двері" знову потрапили в інформаційне поле – власник приміщення, попри заборони та штрафи, все-таки добився свого. На місці вікна постали незаконні двері.

Реакція міської влади була доволі швидкою. Заступник мера Андрій Москаленко пообіцяв «згідно з законом з понеділка почати відновлювати вікно» на місці дверей. Згодом під новопосталі двері привезли бетонні блоки. Нібито, щоб унеможливити подальше руйнування будинку, що є, до слова, пам’яткою архітектури. Зі слів Москаленка, невдовзі має початися повноцінна реставрація будинку, в ході якої відновлять вікно.

Але власник приміщення на Костя Левицького, 10 Юрій Березовський – проти. Ще раніше він подав до суду на управління охорони історичного середовища міста, яке очолює Лілія Онищенко, з вимогою відновити весь фасад. Він навіть готовий згодом допомогти фінансово. Але, на нашу думку, це малоймовірно. Адже, власник ймовірно хоче затягнути час та вплутати міську владу в судову тяганину, а поміж тим тихенько привести до ладу прорубані двері.

Нам стало цікаво, хто ця людина, яка кілька місяців поспіль не дає спокійно спати Москаленкові та Онищенко. Хто змушує міське керівництво щоразу вигадувати нові відмазки та виправдовуватись перед громадськістю? Як виявилось, власник приміщення на Левицького має доволі цікаву життєву історію.

У часи президентства Ющенка Юрій Березовський очолював львівську організацію «Союз молоді регіонів України», яка була молодіжним крилом «Партії Регіонів». У ЗМІ ми знайшли інформацію, що в 2007 році він був організатором акції на підтримку Януковича в центрі Львова. Проте в Львівській обласній організації «Партії Регіонів», якою тоді керував Юрій Кріль, від Березовського та його заходу відхрестилися. До слова, відомо про конфлікт між Березовським та Крілем, який став публічним у 2008 році.

Акція, яку організував Березовський. Фото - "Вголос"
,

Також відомо, що Березовський очолював передвиборчий штаб головного львівського «регіонала» Петра Писарчука на виборах мера Львова в 2006 році. Шляхи двох перетнулися і в організації «Рідне місто», де Писарчук був керівником, а Березовський – засновником. Крім того, за інформацією ресурсу «Посіпаки», наш герой був помічником Писарчука, коли той був народним депутатом Верховної Ради України.

?

У 2009 році в автомобіль Березовського стрілялил невідомі. Тоді його «лексус» отримав два кульових отвори поблизу Пустомитів. Ніхто не постраждав, оскільки Берозовський з товаришем стояли біля машини.

Наступну згадку про Юрія Березовського ми знайшли аж в 2017 році. Тоді ЗМІ та поліція повідомляли про розшук хулігана-правоохоронця з такою самою датою народження та іменем, як і в цього чоловіка. Крім того, на фотографії для орієнтування був чоловік дуже схожий на молодого Березовського. Інформації про те, що він досі в розшуку ми не знайшли, але перевіряємо причетність Березовського до правоохоронних органів.

Зі сторінки у Facebook Юрія Березовського видно, що чоловік часто їздить на дорогий відпочинок, переважно закордон, та займається аматорським футболом.

Історія з приміщенням на Левицького, 10 тягнеться з початку березня. За цей час міська влада вже кілька разів грозилась остаточно вирішити питання і поставити нахабного власника на місце. Але не змогла.  У мерії кажуть, що їм бракує повноважень, а поліція не реагує. Можливо, справа в "регіональному" минулому Березовського та його причетності до правоохоронних органів? А може просто не хочуть ?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ