Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

ТВК «Південний» на законних підставах використовує землю та справно сплачує усі податки та збори

Торгово-виробничий комплекс «Південний» (ТзОВ «АЙПІЄ-Л») справно сплачує в міську скарбницю орендну плату за землю за розрахунками, поданими підприємству Львівською міською радою у 2008 році, сплачує податок за землю, а також є найбільшим платником податків Залізничного району Львова та одним із найбільших платників податків у Львівській області. Про це повідомив прес-центр ТВК «Південний».

Хочемо наголосити, що ТВК «Південний» на законних підставах використовує землю, натомість заяви представників однієї із політичних сил про суму, яку нібито підприємство має відшкодувати місту є вигадками, не підтвердженими жодними нормативними актами чи офіційними документами.

Судову справу щодо «Південного» намагаються перевести із юридичної у політичну площину, аби чинити тиск на суд. Вважаємо таку поведінку неприпустимою, адже вона суперечить демократичним нормам.

Водночас хочемо наголосити, що ТВК «Південний» бере активну участь у розвитку інфраструктури Львова, створюючи робочі місця, розбудовуючи інженерні комунікації мікрорайону, облаштовуючи та облагороджуючи територію довкола комплексу. Зокрема, капітально відремонтовано дорогу та тротуари по вул. Виговського та вул. Щирецькій, облаштовано зупинки громадського транспорту, здійснено благоустрій парку на вул. Виговського, відремонтовано каналізаційні мережі тощо.

Окрім цього, у Львові діє низка соціальних проектів, які фінансуються завдяки ТВК «Південний», серед яких утримання дитячих будинків, проведення літературних фестивалів, благодійних концертів та інших культурних заходів, надання фінансової допомоги потребуючим львів’янам та ін.

Нагадаємо, згідно з рішенням Господарського суду Львівської області за позовною заявою ТзОВ «АЙПІЄ-Л» до Львівської міськради та управління земельних ресурсів у м. Львові від 14 липня 2011 року визнано укладеними між ЛМР та ТзОВ «АЙПІЄ-Л» за рішенням суду 5 договорів оренди земельних ділянок загальною площею 10,0233 га, що на вул. Щирецькій, 36, а також зобов’язано управління земельних ресурсів у м. Львові зареєструвати договори.

Львівська міська рада оскаржила це рішення. Львівський апеляційний господарський суд прийняв її скаргу до розгляду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ