Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Південний» заборгував Львову понад 30 млн грн, – депутат Махніцький

Ринок «Південний» заборгував львів’янам більш як 30 млн грн. Про це сьогодні, 8 вересня, після засідання Львівського апеляційного господарського суду по справі між Львівською міською радою та ТзОВ «АЙПІЄ-Л» щодо земельних ділянок на ринку «Південний» повідомив депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода», голова комісії землекористування Львівської міської ради Олег Махніцький.

За словами Олега Махніцького, ситуацію з ринком «Південний» варто привести до вимог закону. Майбутня доля «Південного» депутати Львівської міської ради вже визначили.

«Є варіант, коли міська рада звертається до суду з питання вилучення ділянки з незаконного володіння і з таким позовом ми зверталися, але суб’єктивний фактор у судочинстві сприяв тому, що наш позов так і не отримав відповіді. Другий – це переведення ринку у комунальну власність, і третій варіант – це є домовленість з ринком, щоб він сплатив збитки, які завдав містові», – заявив Олег Махніцький.

За його словами, є варіанти вирішити це питання «полюбовно»: «Це відшкодування плати за землекористування, тобто орендна плата, відшкодування інвестиційних внесків та штрафи за самовільне здійснення будівництва, тобто те, що роблять усі законослухняні громадяни. Якби ринок «Південний» на ці умови погодився, тоді б ми могли б говорити про якесь мирове вирішення, але підприємство не хоче погоджуватися на такі умови і бажає шляхом суду переламати ситуацію».

«На сьогодні сума, що стосується оренди землі та інвестиційного внеску – це більш як 30 млн грн. Штрафи за самовільне будівництво ми не можемо порахувати, адже вже тричі запрошується представник державної архітектурно-будівельної служби, але він вперто не з’являється на засідання комісії, незважаючи навіть на письмові запити. Цей представник інспекції є односельчанином Петра Писарчука, тому я не буду називати прізвища, але думка напрошується само собою», – заявив Олег Махніцький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ