Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ДБР прийшло з обшуками до нардепа через підроблення документів

фото - пресслужба ДБР
фото - пресслужба ДБР
фото - пресслужба ДБР
фото - пресслужба ДБР
1/2
У межах кримінального провадження за фактом підроблення документів Державне бюро розслідувань проводить обшуки у чинного народного депутата України. Слідчі дії відбуваються за місцем проживання парламентарія та у пов’язаних з ним осіб.

Про це інформує пресслужба ДБР.

Національне агентство з питань запобігання корупції склало на депутата протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого частиною 2 ст. 172-4 КУпАП (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності) щодо його входження до складу виконавчого органу одного із товариств.

"Під час судового розгляду у Печерському суді чинний народний депутат дав підроблені документи - протокол зборів з інформацією про нібито своє звільнення з посади директора, чим можливо ввів в оману суд", - йдеться у повідомленні.

Попередня кваліфікація:

  • підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів (ч. 4 ст. 358 КК України);
  • службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України);
  • введення в оману суду або іншого уповноваженого органу (ч. 2 ст. 384 КК України).

Водночас ексспікер ВРУ нардеп Дмитро Разумков повідомив у своєму Телеграм-каналі, що з обшуками прибули до депутата МФО "Розумна політика" Олега Воронька.

"Сьогодні до нашого колеги з МФО «Розумна політика» Олега Воронька приїхали працівники ДБР. Їхні звинувачення на його адресу - притягнуті за вуха. Зараз я направляюся до нього, інші народні депутати з МФО - також.

Політичні переслідування та діяльність «нового» ДБР - в дії!"- написав Разумков

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ