Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Львові ніяк не розпочнуть демонтаж Монумента Слави

Сьогодні, 10 квітня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради були внесені зміни до попереднього рішення виконкому «Про вжиття заходів з усунення аварійності Монумента бойової слави радянських збройних сил на вул. Стрийській». Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Відтак, згідно з рішенням виконкому, Галицька районна адміністрація повинна здійснити обгородження Монумента бойової слави радянських збройних сил з метою уникнення аварійних ситуацій.

Відповідальний за це голова Галицької районної адміністрації.

Департамент фінансової політики має передбачити у міському бюджеті м. Львова кошти на здійснення першочергових протиаварійних заходів та обгородження території Монументу в обсязі, який визначений бюджетним запитом Галицької районної адміністрації.

Як пояснив в коментарі Гал-інфо заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, сьогоднішнє рішення передбачає замовлення потужнішої огорожі міцнішої конструкції зважаючи на аварійний стан Монументу на вул. Стрийська.

«Зараз питання у юридичній складовій, адже районна адміністрація працює із проектантом. Оскільки дуже складною є конструкція, яку потрібно демонтувати згідно з висновками про аварійний стан. Фактично, робота триває по цьому проекту, у межах якого потрібно провести протиаварійні роботи. Рішення, яке проголосували сьогодні, мало б зняти напругу, бо чітко буде відмежована та зона, яка є аварійною. Роботи, які визначили щодо обгородження, у найближчі кілька днів будуть розпочаті», - сказав Андрій Москаленко.

Однак, точної дати початку демонтажу він не назвав, бо районна адміністрація має укласти угоду для початку робіт.

«Зараз там ще є прохід, але частина плит провалюються і вони становлять небезпеку. Ми не хочемо допускати провокацій до 9 травня. Коли розпочнеться демонтаж - залежить від проекту. Роботи розпочнуть, як тільки встановлять огороджувальну конструкцію», - пояснив Андрій Москаленко.

За його словами, елемент Монументу, який мають демонтувати, досить складний, а відтак, є кілька варіантів його демонтажу.

«Проект має визначити, який з варіантів є найбільш оптимальним. Я думаю, що на наступний вівторок (17 квітня) точно зможемо зорієнтуватися, як це зробити», - сказав він.

У Львові демонтують Монумент Слави: процес запустять з п’ятниці

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, ще у лютому цього року елементи конструкції Монумента Слави, що у Львові на вул. Стрийській, (зокрема, найвища стела) визнали гостро аварійними, виконком Львівської міської ради прийняв рішення про демонтаж.

Ще торік було створено робочу групу, яка займалася опрацюванням усіх питань, пов’язаних із розміщенням Монумента Слави на вул. Стрийській.

Згідно з висновками, загальний стан несучих конструкцій пам’ятника, які були обстежені, є аварійним. Вони підлягають демонтажу. Загально-технічний стан комплексу – аварійний, ветхий і такий, що підлягає демонтажу.

Протиаварійні роботи мали розпочати ще у лютому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ