Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутат Ситник вдарив журналіста Добродомова

Як стало відомо Гал-інфо, перед початком засідання ради НО «Майдан», яке сьогодні, 26 грудня, ввечері відбулося у великій сесійній залі Львівської облради, виникла сутичка між генеральним директором медіахолдингу ZIK Дмитром Добродомовим і депутатом від «Свободи» Йосифом Ситником.

Інцидент начебто стався у вбиральні.

Як стало відомо, з якихось причин Йосиф Ситник підійшов до Дмитра Добродомова і вдарив його в обличчя.

На місці події викликали міліцію. Сам Добродомов поїхав в Галицький райвідділ міліції, щоб написати заяву і зняти побої.

Гал-інфо поки що не вдалося поспілкуватися з Йосифом Ситником.

Як повідомили у прес-службі ГУ МВСУ у Львівській області, Галицький райвідділ міліції надійшло звернення від охоронця Львівської облради про те, що сталася сутичка. За цим фактом відкрите кримінальне провадження щодо перешкоджання журналістській діяльності. Наразі правоохоронці встановлюють місцезнаходження депутата і будуть запрошувати його до райвідділку.

Як повідомляє кореспондент Гал-інфо, публічні суперечки між Добродомовим та Ситником ставалися неодноразово. Одна з таких суперечок сталася 24 листопада у Львові під час Євромайдану, коли нардепу Юрію Михальчишину не хотіли давати слово для виступу. Тоді Ситник звинуватив у цій провокації Добродомова.

Водночас прес-служба ZIKу вже поширила з цього приводу новину під заголовком: "Свободівець" Ситник здійснив напад на телеведучого ZIK Дмитра Добродомова": "Cьогодні, 26 грудня, у приміщенні Львівської обласної ради,депутат від ВО «Свобода» Йосиф Ситник напав на автора та ведучого програми журналістських розслідувань «Народний контроль», генерального директора медіахолдингу ZIK Дмитра Добродомова. Інцидент стався перед початком засідання ради НО «Майдан», - повідомляє прес-служба ZIKу.

«Ми зустрілися у вбиральні і депутат Ситник накинувся на мене зі словами «Ах це ти! Давно хотів тобі…», та вдарив в обличчя», - описує інцидент Дмитро Добродомов.

На місці пригоди уже працює слідчо-оперативна група Галицького районного відділу міліції, яка з’ясовує обставини нападу. Дмитро Добродомов написав відповідну заяву у правоохоронні органи, будуть зняті побої.

Медіахолдинг ZIK рішуче засуджує поведінку депутата Львівської обласної ради та звертається із закликом до керівництва ВО «Свобода» відреагувати на ганебний вчинок свого колеги. У нас викликає занепокоєння той факт, що обласний обранець дозволив собі застосувати фізичне насилля до журналіста і навіть не побоявся зробити це у будівлі облради. Медіахолдинг ZIK обіцяє не залишити цей інцидент поза увагою і звертається до правоохоронних органів з проханням забезпечити прозоре та об’єктивне розслідування".

Згодом відреагувала на подію і прес-служба ВО "Свобода" повідомленням під заголовком: "Заява Добродомова про напад на нього депутата Львівської обласної ради свободівця Йосифа Ситника – брехня": "ВО "Свобода" спростовує повідомлення ІА "ЗІК" про напад депутата Львівської обласної ради Йосифа Ситника на директора медія-холдингу "ЗІК" Дмитра Добродомова, що начебто відбувся 26 грудня 2013 року в приміщенні Львівської обласної ради. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

За словами Йосифа Ситника, він дійсно мав словесну перепалку з Дмитром Добродомовим, яка відбувалася в приміщенні Львівської обласної ради в присутності кількох свідків.

"Добродомов підійшов до мене привітатися. Я ж попросив його спершу вибачитися за матюки, які пролунали від нього на мою адресу 24 листопада 2013 року на сцені львівського Евромайдану. Він попросив мене відійти поговорити в туалеті. Коли ми опинилися наодинці – він знову почав нецензурно лаятися. Я йому сказав таке: "Дмитро – ти не чоловік, з тобою немає про що розмовляти", і вийшов. Він вибіг за мною і продовжував кричати. Я пішов у протилежному напрямку", – розповів Йосиф Ситник.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" обурене спробами провокацій, які намагається реалізувати генеральний директор телеканалу "ЗІК", екс-кандидат у народні депутати України, один із засновників громадської організації "Народний контроль" Дмитро Добродомов. Вважаємо, що застосовувати такі методи самопіару і політичної боротьби – гидко і ницо. Це аморально і низько, ба більше, непродумано. Звинувачувати в побитті заступника завідувача кафедри менеджменту персоналу та адміністрування НУ "Львівська політехніка", кандидата наук, доцента Йосифа Ситника – щонайменше безглуздо. Вимагаємо від Дмитра Добродомова публічних вибачень та негайного спростування брехливої інформації".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ