Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутат Європарламенту прогнозує наступного тижня голосування за безвізовий режим для українців

Депутат Європейського парламенту від Нідерландів, член групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів Каті Пірі прогнозує наступного тижня голосування Європарламентом за скасування віз для громадян України для здійснення вільних подорожей у Шенгенську зону, - УНІАН.

Про це вона повідомила у Twitter.

"Нарешті домовленість щодо механізму призупинення. Таким чином, ми можемо наступного тижня проголосувати за безвізовий режим для грузинів та українців", – заявила Пірі.

Сьогодні президент України Петро Порошенко заявив, що у Європейському Союзі знайшли компроміс щодо процедури призупинення безвізових режимів із третіми країнами.

Високопосадовці ЄС заявляли, що скасування віз для українських громадян не відбудеться до того часу, поки не буде затверджений механізм тимчасового призупинення безвізових режимів із третіми країнами.

Раніше в анонсі Європейського парламенту щодо засідань комітетів, які відбудуться цього тижня, говорилося, що в разі досягнення домовленостей на наступному раунді обговорення механізму тимчасового припинення дії безвізового режиму ЄС із третіми країнами, яке пройде 7 грудня, профільний комітет Європейського парламенту (LIBE) буде готовий проголосувати за це рішення вже наступного дня.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ