Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Дрогобицької міськради підписали звернення до Президента, в котрому висловили обурення проти надання російській мові надання статусу регіональної в окремих областях України

9 червня на засіданні сесії Дрогобицької міської ради було прийнято звернення до Президента України Віктора Ющенка, Верховної Ради України, Генерального прокурора України Олександра Медведька, в якому депутати висловили обурення правовим свавіллям, яке здійснюють сьогодні антиукраїнськи налаштовані політичні сили у Верховній Раді Криму, Луганській обласній, міських радах Севастополя, Харкова, Донецька, Миколаєва.

“Вважаємо, що в регіонах, де століттями винищувалась українська мова і де вона в результаті російсько-імперського великодержавного шовінізму практично витіснена з усіх сфер функціонування, надання будь-яких преференцій російській мові є неприхованим блюзнірством та цинізмом щодо мови титульної нації, яка в результаті подібних рішень втратить усі надії на своє відродження на цих теренах”, - йдеться в зверненні.
Депутати Дрогобицької міської ради переконані, що надання російській мові статусу регіональної та оголошення так званих зон вільних від НАТО – це політичний авантюризм, який виходить за межі правового поля України, це - зневага до Основного Закону держави. І тому вимагають зупинити дії, спрямовані на розкол суспільства, відновити конституційний порядок у державі і повагу до Конституції України, десяту річницю прийняття якої маємо відзначити усім українським народом. Про це повідомили в Управлінні з питань внутрішньої політики Львівської ОДА.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ