Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Депутати Львівщини закликають громадян не пити підозрілий алкоголь

Львівська обласна рада звернулася до ГУ ДФС, ГУ Нацполіції та ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області щодо загрози життю і здоров’ю жителів Львівщини у зв’язку з катастрофічним зростанням реалізації фальсифікованого та контрафактного алкоголю. «За» таке звернення проголосувало 54 депутати.

Як вказано у зверненні, станом на жовтень 2016 року в Україні зареєстровано більше ніж 140 випадків отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, із них 68 завершилось летально.

«Такі численні людські втрати можна порівняти із втратами під час бойових дій на сході держави. За оперативними повідомленнями Держпродспоживслужби, географія поширення фактів отруєння сурогатним алкоголем охоплює сім областей України, а саме: Харківську, Донецьку, Луганську, Житомирську, Миколаївську, Запорізьку та Дніпропетровську області Нещодавно до цього переліку додалася і Рівненська область, яка є сусідньою із Львівщиною», - вказано у зверненні.

Депутати мають пересторогу, що проблема отруєння контрафактним алкоголем перекинеться і на Львівську область.

Зубожіння населення, відсутність робочих місць, недостатня поінформованість населення  викликало катастрофічне зростання реалізації та споживання фальсифікату.

Депутати закликали жителів Львівщини у жодному разі не купувати алкогольні напої невідомого походження, без акцизних марок, у сумнівних точках продажу – так званих «наливайках» та на базарах.

У держустанов вони просять вжити невідкладних заходів щодо посиленої боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв, більш широко залучати до цього небайдужих громадян, відповідні громадські та релігійні організації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ