Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Депутати Львова хочуть вигнати торговців з Палац спорту «Україна»

Учора, 25 лютого, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Христина Паньків озвучила звернення, в якому просить Федерацію профспілок України та Об’єднання профспілок Львівщини повернути Палац спорту «Україна» у власність територіальної громади Львова, бо у цьому Палаці, на її думку, нині процвітає торгівля. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Як зазначила депутат, приміщення палацу на вул. Мельника, 18 займають понад двадцять орендарів і використовують його не для розвитку спорту, а для торгівлі.

Вона наголосила, що приміщення у занедбаному стані, а це свідчить про безвідповідальне ставлення теперішнього керівництва та ставить під загрозу його функціонування.

«Свого часу Палац спорту «Україна» було передано у власність Об’єднання профспілок Львівщини для розвитку тенісу. Нині там різноманітні комерційні виставки, магазини, майстерні з ремонту взуття, кафе, перукарні і сауни. Занедбане приміщення та дірявий дах. Тим часом діти змушені займатись тенісом на вулиці, а спортивні змагання проводять на тенісних кортах, орендуючи у комерційних структур. Палац спорту потрібно використовувати за призначенням. За підтримки Федерації тенісу України та Федерації тенісу Львівської області місто матиме достатньо ресурсів для відновлення та утримання Палацу спорту «Україна», – заявила Христина Паньків.

Довідка Львівської міської ради.

Палац ігрових видів спорту «Україна», що по вулиці Мельника, 18, збудований у 1986 році за кошти громади міста для розвитку тенісу у Львові та області та є одним із найбільших у місті. Місто передало його у власність Об’єднання профспілок Львівщини для розвитку тенісу, однак на сьогодні споруда абсолютно не використовується за своїм цільовим призначенням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ