Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Спортивні федерації звернулись до міськради на підтримку модернізації Палацу спорту

Спортивні федерації Львівської області та України виступили на підтримку реконструкції Палацу спорту «Україна» і надали пропозиції, які мають забезпечити відповідність модернізованого спортивного комплексу до сучасних спортивно-технічних норм. Про це повідомили у Палаці спорту «Україна».

За модернізацію спорткомплексу «Україна» на вул. Мельника, 18 у Львові виступили понад десять спортивних федерацій, серед них – федерації гандболу, художньої гімнастики, плавання, самбо, армреслінгу та інші. Як ідеться у повідомленні, спортивні федерації налагодили діалог з ініціаторами реконструкції спорткомплексу на вул. Мельника, 18. Його суть – підготовка та надання пропозицій для відповідності модернізованого комплексу сучасним спортивно-технічним нормам.

У спортивних федераціях звернули увагу на проблему відсутності у Львові майданчика для проведення змагань європейського рівня з видовищних видів спорту. Про це йдеться у їхніх зверненнях до міського голови Андрія Садового.

У Львівському обласному осередку Всеукраїнської федерації танцювального спорту зауважили: «Наша Федерація щорічно проводить до 18 змагань обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів з великою чисельністю спортсменів і, на жаль, не має великого паркетного залу для їх проведення. Відтак, повідомляємо, що члени нашої Федерації підтримують реконструкцію Палацу спорту «Україна».

У зверненні також ідеться про потребу відновити спортивну інфраструктуру міста та щодо важливості підтримки інвесторів, які вкладають значні кошти у спортивно-соціальні неприбуткові проекти.

А в Львівській обласній федерації плавання очікують на два нові басейни, які передбачені проектом модернізації спорткомплексу.

«Одним із об’єктів, де зможуть тренуватися юні спортсмени, плавці для гідного представлення нашого міста та області на спортивній арені є Палац спорту «Україна». У проекті реконструкції даного комплексу передбачено будівництво двох нових сучасних басейнів для дорослих та дітей. Просимо Вас врахувати нашу думку та офіційну позицію під час вирішення питання щодо реконструкції палацу спорту «Україна», – зазначили у федерації.

Міжнародна тенісна академія та Національна федерація тенісу України наголосили на потребі оновлення тенісної бази (йдеться про спорудження шести кортів з сучасним покриттям).

«Міжнародна тенісна академія (МТА) – сучасний багатофункціональний комплекс, інфраструктуру якого складають 32 тенісні корти із різноманітним професійним покриттям, фітнес-клуб зі спортивним басейном, онлайн-школа з кампусом, центр фізичної реабілітації, готель, літня тераса з відкритим басейном. У МТА є 9 хардових кортів, з яких 4 корти з покриттям Premier Court (США) та 5 хардових кортів (Італія). Навчання дітей в МТА проводиться на кортах з покриттям «Хард». Також частина кортів розміщена на 2-3 поверхах спортивних будівель», – наголосили у листі.

У МТА зауважили, що під час проектування спортивних споруд, зокрема тенісних кортів, потрібно керуватися ДБН В 2.2-13-2003 «Спортивні та фізкультурно-оздоровчі споруди», а також дотримуватися низки санітарно-гігієнічних вимог. Національна федерація тенісу України звернула увагу на те, що при побудові кортів хардове покриття має бути сертифіковане Міжнародною федерацією тенісу (ITF) та мати декілька пом’якшувальних шарів прорезиненого матеріалу (cushion)».

«Більшість тенісних змагань у світі відбувається на тенісних кортах із хардовим покриттям. Тому, звичайно, можливе проведення змагань на хард-кортах серед будь-яких вікових категорій, як національних, так і міжнародних», – йдеться у листі Національної федерації тенісу України.

Нагадаємо, з ініціативи адміністрації палацу спорту «Україна», сьогодні відбувається обговорення проекту модернізації спорткомплексу на вул. Мельника, 18. До участі у заході запросили мешканців сусідніх будинків.

Перелік федерацій, які висловили підтримку реконструкції Палацу спорту «Україна»:

Львівська обласна федерація тенісу України

Національна федерація тенісу України

Федерація художньої гімнастики Львівської області

Львівська обласна федерація гандболу

Федерація дзюдо та самбо міста Львова

Львівська обласна федерація САМБО

Федерація регбі Львівщини

Львівська обласна федерація плавання

Клуб професійних видів єдиноборств «Юніон»

Львівськй обласний осередок Всеукраїнської Федерації Танцювального Спорту

Львівська обласна федерація армреслінгу

ZIK

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ