Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати обласної ради вважають дріб’язковими хабарі у розмірі 100 доларів США

Депутати обласної ради не погодилися на притягнення до кримінальної відповідальності п’яти районних депутатів та сільських чиновників, якої вимагала прокуратура Львівської області. Так, на останньому засіданні сесії облради, яке відбулося 3 березня, обласні депутати проголосували проти надання підписки про невиїзд депутата Перемишлянської райради Івана Шалапського, який намагався дати хабар голові Перемишлянської РДА у розмірі 1 тис. дол. США, бухгалтера Залузької сільської ради Яворівського району Марії Кодлубай, яка через неправильне нарахування заробітної плати працівникам райради нанесла державі збитків в розмірі 6 тис. 229 грн. 93 коп. Депутати ЛОР не погодилися на притягнення до кримінальної відповідальності і сільського голови села Любінь Яворівського району, який за видачу двох фіктивних довідок отримав хабар у розмірі 110 дол. США. Завдаки депутатам облради також уникнув кримінальної відповідальності депутат Новояворівської райради Сергій Соболь, який отримав хабар у розмірі 150 дол. США, а також депутат Сокальської райради Михайло Круглій.
Доповідь заступника прокурова Львівської області Ігоря Лігуша щодо притягнення до відповідальності районних депутатів на сесії облради викликала хвилю незадоволення обласних депутатів, яких обурило те, що їхній час займають такими дріб’язковими питаннями.
«Людина, яка незаконно захоплює цілий завод, в нас вважається успішним бізнесменом, а той, хто візьме хабар у розмірі 100 дол. США, - затятим злочинцем. Звичайно, з корупцією треба боротися в її великих та дріб’язкових масштабах, але ж не треба перетворювати боротьбу з хабарництвом на компанійщину», — заявив перший заступник голови ЛОР Ігор Держко. За словами Ігоря Держка, він збирається з цього питання звернутися до Президента та Генерального прокурора України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ