Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Депутати посварились через 7 млн грн «Львів-ТБ». Фото

Сьогодні, 29 жовтня, під час засідання сесії Львівської облради депутати заслухали звіт комунального підприємства "Телерадіокомпанії "Львів-ТБ" щодо роботи в 2012 році та за І півріччя 2013-го. За словами директора КП ЛОР "Телекомпанія "Львів-ТБ" Максима Ощіпка, цього року на діяльність підприємства виділили 7 млн грн з обласного бюджету. Однак на підприємстві фінансові проблеми через невиплати казначайтсва.

«До 2012 року у нас була лише одна камера. Не було транспорту, журналісти ходили на зйомки  пішки. В 2012 році працювало 20 осіб. Оклади не змінювались з 2005 року. Зараз працівники отримують на 100 грн  вищий оклад від мінімального, але багато людей пішло», - сказав Ощіпко.

За його словами, програми "Львів-ТБ" можна переглянути і в Інтернеті.

Ощіпко розповів, що штатний розпис «Львів-ТБ» складається із 74 працівників, але  сьогодні реально працює 59. Творчий колектив працює над  32 власними проектами.

Як зазначив Ощіпко, з вересня телебачення працює на супутнику, тому нині займаються пошуком рекламодавців. На ліцензію витратили більше як 160 тис грн, тепер телебаченню потрібно виробляти як мінімум 6 годин власного контенту, щоб ліцензію не забрали

Депутати звернули увагу на те, що редакційна колегія є застарілою, адже до неї входять ще депутати попередніх скликань, тому пролунала пропозиція змінити її та ввести до колегії депутатів цієї каденції.

«Ми переїхали працювати на нову сучасну студію, закупили нову техніку. Однак через казначейство не змогли провести платіжки, тому техніку на півмільйона нам дали у кредит», - сказав Ощіпко.

Депутат від «Батьківщини» Ганна Костюк сказала, що техніка, про яку говорив Ощіпко, була закуплено за завищеною ціною і попросила контролюючі органи перевірити закупівлі обладнання для комунального телебачення.

Заступилася за телебачення фракція «Свобода». Депутати-свободівці переконували присутніх, що окремі представники депутатського корпусу зумисне прагнуть знищити комунальне підприємство.

Депутат від НРУ Олександр  Ганущин заявив, що його фракція перед прийняттям бюджету на наступний рік вимагатиме повного звіт від комунального телебачення.

За його словами, змінити потрібно менеджмент і кадри.

«Якщо не зміниться ситуація, то в бюджеті на 2014 рік грошей на  телебачення не виділятимемо. Будьмо реалістами, ми сьогодні найбагатша обласна рада? Та за ті гроші ми можемо раз на місяць бути в Шустера на передачі. Та ми можемо домовитися про ефір на будь-якому каналі. Це все гроші платників податків», - сказав Ганущин.

Голова фракції партії регіонів Ігор Грещук заявив: «Тішить мене одне, що наша фракція жодного разу за це не голосувала. Я ще тоді говорив, що це гроші, які підуть на виборчу кампанію однієї з фракцій. Дивіться, щоб ті камери, які ви купили не стали камерами для вас».

Депутати хотіли засвистати Грещука, але нічого не вийшло.

Реплікою висловився голова Львівської облради Петро Колодій: «Ті камери, знімають вас сьогодні, коли ви робите цю доповідь».

Відреагував і сам голова бюджетної комісії Ярослав Качмарик, на адресу якого лунали звинувачення: «Так, ми купили камери, але я їх собі додому не забрав, вони будуть працювати і для наступних депутатів».

Закінчилося тим, що депутати не змогли набрати потрібної кількості голосів, щоб прийняти це питання за основу, адже проголосувало лише 52 депутати.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ