Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати від "Слуги Народу" закликали Зеленського розірвати дипломатичні відносини з Росією

Депутати від "Слуги народу" звернулися до президента Володимира Зеленського через скупчення російських військ на кордоні з Україною й інформаційні атаки країни-агресора, й закликали розірвати дипломатичні відносини з Росією.

Заяву від імені своїх колег опублікувала на своїй сторінці у Facebook народна депутатка Єлизавета Богуцька.

На думку народних обранців, держава повинна сприймати дії Росії як реальні приготування до розширення збройної агресії.

Богуцька зазначила:

"Висловлюємо повну підтримку зусиллям президента знайти дипломатичне вирішення ситуації та реалістичний спосіб досягнення миру і повернення окупованих територій, а також висловлюємо вдячність міжнародним посередникам за підтримку миролюбних прагнень України".

Водночас у заяві сказано, що дії РФ становлять "екзистенційну загрозу для України". Тому депутати вимагають від Зеленського і верховного головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака:

  • розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією;
  • внести на розгляд Верховної Ради України проєкт закону "Про територіальну оборону";
  • провести призов резервістів у ЗСУ та завчасно почати проведення заходів мобілізації;
  • невідкладно звернутися до урядів держав-підписантів Будапештського меморандуму з проханням відправити до України військові контингенти для захисту від Росії.

Зокрема, зі слів Богуцької, нардепи від СН пропонують звернутися до країн НАТО із пропозицією тимчасово розгорнути на території України підрозділи протикорабельних ракет і протиповітряної, протиракетної оборони, а також бойових кораблів.

Крім цього, пропонується невідкладно провести засідання Верховної Ради за участю президента, Кабінету міністрів, керівників спецслужб "для обговорення усього комплексу заходів для зміцнення безпеки й оборони нашої держави з огляду на військові приготування РФ та застосування цією країною погроз силою проти нашої країни".

"Закликаємо співвітчизників, український бізнес, що проживають і працюють на території Російської Федерації і її держав-сателітів, за можливості завершити свої справи і повернутися в Україну".

Варто зазначити, що Богуцька не уточнила, хто саме з нардепів підтримав звернення, але попросила зокрема й українців "відкласти політичні суперечки" та об’єднатися задля забезпечення гарантованої оборони і безпеки незалежної країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ