Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держархів у Львові оприлюднить документів періоду німецької окупації

У вересні-жовтні на веб-сайті Державного архіву Львівської області з’явиться електронна версія Анотованого реєстру описів "Державний архів Львівської області. Фонди періоду окупації України нацистською Німеччиною (1941–1944 роки)". Про це повідомила заступник директора Державного архіву Львівської області Галина Кордіяка.

За її словами, Анотований реєстр включає 169 фондів із 246 описами і охоплює зміст 53104 справ. "Це фонди, які містять документи про діяльність  установ, організацій і підприємств, які діяли на території м. Львова і Львівської області. Тепер ці матеріали будуть доступними як широкій громадськості так і дослідникам, науковцям, викладачам, студентів вишів історичного профілю, краєзнавцям, дослідникам-аматорам", - зауважила Галина Кордіяка.

Слід зазначити, що Державний архів Львівської області – одне із найбільших та найоригінальніших сховищ документів Національного архівного фонду України. Його специфіка та відмінність від інших архівних установ держави у тому, що фондоутворювачами були підприємства, установи, організації, органи влади чотирьох держав, а саме: Австро-Угорської імперії, Другої Речі Посполитої Польської, Союзу Радянських Соціалістичних Республік в особі Української Радянської Соціалістичної Республіки, Німецької (з 1943 р. – Великонімецької) держави (неофіційні назви – Третій Рейх, нацистська Німеччина) в особі окупаційної влади дистрикту Галичина –  Генерал-губернаторства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ