Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Держава має припинити жити в борг, – Пинзеник

Державний бюджет на 2013 рік необхідно доопрацювати. За нинішнього підходу до формування бюджету борг країни тільки зростатиме. Про це заявив заступник голови фракції “УДАР”, народний депутат Віктор Пинзеник в ефірі радіо ЕРА, повідомила прес-служба партії.

“Дефіцит бюджету, закладений цього року, - 50 мільярдів гривень. Але насправді, він значно більший, тому що в документі є дуже небезпечні норми. Перша норма дозволяє уряду збільшувати видатки понад затверджені законом цифри. А друга – надавати так звані державні гарантії, які в українських реаліях перетворюються ні в що інше, як зобов’язання держави, а це ще 50 мільярдів гривень”, - відзначив Віктор Пинзеник.

Народний депутат підкреслив, що треба припинити жити в борг, а для цього доходи і видатки бюджету мають бути збалансовані.

“Одна з причин мого конфлікту в уряді в 2009 році була моя відмова підписувати бюджет, який має величезний дефіцит і тягне країну у борг”, -нагадав депутат.

Віктор Пинзеник підкреслив, що дефіцит бюджету є причиною державного боргу,який за даними Мінфіну, станом на 1 грудня 2012 року складав 502 мільярди гривень.

“На початку 2008 року борг України був 89 мільярдів гривень. Сьогодні - майже в 6 разів більше. З 2009 року по 2012 рік включно Україна витратила на обслуговування боргу 72 мільярди гривень. Обслуговування боргу - це виключно сплата відсотків, це не погашення боргу. А борг треба зменшувати”, - наголосив Пинзеник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ