Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Держава не повернула Львову 514 млн грн відшкодувань за надані пільги і субсидії, - ЛМР

Станом на 13 березня у Львові критична ситуація із відшкодуванням державою наданих пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомили в управлінні соціального захисту ЛМР, держава не повернула Львову 514 млн. грн. за надані пільги і субсидії мешканцям. Це пільги і субсидії за газ, теплопостачання, водопостачання, електроенергію, квартплату та ін. Міський голова Львова дав доручення в черговий раз скерувати листи у всі державні інстанції та назвав ситуацію, що склалася, критичною для функціонування міста та роботи комунальних підприємств.

Як повідомила Ірина Маруняк, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, станом на 13 березня держава не повернула Львову 514 млн. грн. за надані пільги і субсидії мешканцям. Зокрема, з 514 млн. грн. це: газ – 260,8 млн. грн.; тепло – 181,2 млн. грн.; вода – 18,2 млн. грн.; електроенергія – 23,2 млн. грн.; квартплата – 30,3 млн. грн. В тому чисті заборгованість перед ЛКП становить 22, 4 млн. грн.

«Це катастрофічна сума. І найгірше, що ця сума б’є по наших комунальних підприємствах і б’є по наших перевізниках. Тому прошу керівників районів, в першу чергу знаходити можливість і розраховуватися за вивіз ТПВ. Бо перевізники не мають змоги чекати, і коли виникає заборгованість, вона дестабілізує їх роботу, а для нас це недопустимо», - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ