Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Держдума РФ ухвалила звернення про визнання самопроголошених "Д/ЛНР": що відомо

Депутати Держдуми Росії більшістю голосів ухвалили звернення до президента РФ Володимира Путіна щодо визнання незалежності самопроголошених "Д/ЛНР".

Про це інформує Громадське із посиланням на ТАСС.

Депутати розглядали дві постанови: одну подала "Комуністична партія Росії" ще в січні. Вона передбачала направлення звернення про визнання самопроголошених республік одразу до Путіна.

За їхніми словами, це створить підстави "для забезпечення гарантій безпеки та захисту цих народів від зовнішніх загроз та реалізації політики геноциду щодо жителів республік". А ще їхнє визнання, як вважають у партії, нібито «допоможе зміцненню миру і регіональної стабільності та започаткує процес міжнародного визнання обох держав».

Другий проєкт з’явився 14 лютого - його подали депутати від путінської партії «Єдина Росія» Віктор Водолацький та Артем Туров. Вони, на відміну від першого документа, пропонують не одразу звертатися до президента Путіна з проханням визнати «Л/ДНР», а спочатку провести консультації з МЗС Росії.

Як пише «Новая газета», комуністи критикували другу постанову, бо вважали, що вона затягне ухвалення рішення.

За проєкт постанови комуністів проголосував 351 депутат, а за документ "Єдиної Росії" - 310. Тож тепер депутати мають направити звернення одразу до Путіна.

У відповідь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив:

"Щодо можливого визнання російською Думою так званих Л/ДНР, хочу ще раз нагадати незмінну позицію України. У разі ухвалення рішення про визнання Росія де-факто і де-юре вийде з Мінських домовленостей з усіма супутніми наслідками. Ми вже попередили про цю позицію наших партнерів".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ