Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держекоінспекція розпочала співпрацю із WWF з розслідування злочинів проти дикої природи

Україна приєдналася до обговорення проблем злочинів проти дикої природи у світі спільно з WWF та 11 країнами Євросоюзу. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Держекоінспекції.

За словами голови ДЕІ Андрія Мальованого відомство разом зі 144 представниками різних країн світу та WWF (Всесвітній фонд дикої природи) в онлайн-форматі обговорили важливу тему запобігання та ефективного розслідування злочинів проти дикої природи. До проєкту долучились 11 країн - Болгарія, Боснія і Герцеговина, Хорватія, Сербія, Іспанія, Угорщина, Італія, Польща, Румунія, Словаччина та Україна. 

"Подія відбулась в рамках проєкту посилення взаємодії та співпраці судових і правоохоронних органів на національному та міжнародному рівнях - “SWiPE"(Ефективне розслідування злочинів проти дикої природи у Європі), в якому бере участь ДЕІ", - зазначив Андрій Мальований.

Стратегічні партнери проєкту - ENPE (Європейська мережа прокурорів з охорони навколишнього середовища), ЮНЕП (Програма ООН з навколишнього середовища), OCLAESP (Французька жандармерія), EUFJE (Форум суддів ЄС з питань довкілля).

"На конференції розглянуто ряд питань щодо підходів до розв'язання проблем розслідування злочинів проти дикої природи у Європі та співпраці при розслідуванні таких правопорушень. Зокрема, сторони звернули увагу на проблему знищення лісів в Україні та світі, а також актуалізували питання транскордонного співробітництва у сфері захисту тварин занесених до Червоної книги", - повідомив Мальований.

За словами чиновника, сторони обговорили ключові фактори, що сприятимуть успішній реалізації проєкту SWiPE, мета якого - відновлення європейського біорізноманіття, що перебуває під загрозою зникнення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ