Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Держгеонадра виставила перші лоти з продажу дозволів на користування надрами

Сьогодні, 6-го грудня, Державна служба геології та надр України виставила через електронний майданчик ТБ "Українська енергетична біржа" перші лоти з продажу дозволів на користування надрами.
Держгеонадра виставила перші лоти через електронний майданчик ТБ "Українська енергетична біржа".

Про це повідомили на брифінгу щодо запуску першого нафтогазового аукціону в системі Прозорро.Продажі, що пройшов у Кабінеті Міністрів України.

Нагадаємо, що 28 листопада під час "воркшопу",  який було присвячено обговоренню нової процедури проведення зазначених аукціонів шляхом електронних торгів, тимчасово виконуючий обов’язки Голови Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк та Голова Біржового комітету ТБ "Українська енергетична біржа" Олексій Дубовський підписали договір, згідно якого Держгеонадра вноситиме лоти з продажу дозволів на користування надрами через електронний майданчик ТБ «Українська енергетична біржа».

"Ми даємо дуже високу оцінку цієї події. Ми можемо відверто сказати, що вона є однією з найважливіших подій для нафтогазової галузі за останні кілька років. Для того щоб галузь розвивалася, компаніям необхідно отримувати нові площі. Для того щоб інвестори в Україну приходили, вони мають отримувати нові об’єкти для інвестування", - зазначив виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України Роман Опімах.

"Так сталося, що більшість учасників нафтогазового ринку України є нашими історичними партнерами та вже тривалий час продають та закуповують енергоресурси саме на нашій електронній платформі. Ми дуже вдячні за довіру з боку Держгеонадра стосовно заведення лотів саме через майданчик sale.ueex.com.ua. А так як електронний майданчик також має англомовну версію, то ми розраховуємо на широке залучення іноземних інвесторів", - розповів Голова Біржового комітету ТБ "Українська енергетична біржа" Олексій Дубовський.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ