Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держспецзв'язку допрацює систему е-декларування на 1 вересня

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) до 31 серпня повинна доопрацювати програмне забезпечення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і видати системі сертифікат безпеки.

Таке рішення ухвалено під час робочої наради у президента Петра Порошенка з питань запуску системи електронного декларування, написала голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак у фейсбуці.

"До 31 серпня Держспецзв'язку України у співпраці з Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні (ПРООН) повинна доопрацювати перші три модулі програмного забезпечення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Держспецзв'язку належить усунути недоліки, допущені компанією-розробником програмного забезпечення, і видати так само до 31 серпня Атестат відповідності комплексній системі захисту інформації Єдиного державного реєстру декларацій", - зазначила вона.

У зриві сертифікації системи е-декларування влада звинуватила компанію-підрядника.

"Учасники наради були одностайні в тому, що в умовах, коли компанія-підрядник несумлінно виконала свої зобов'язання, Держспецзв'язку, як державний орган, не має іншого варіанта дій, крім як узяти ініціативу і відповідальність і забезпечити сертифікований старт системи", - зазначила голова НАПК.

За її словами, протягом наради міністр фінансів Олександр Данилюк заявив про готовність ініціювати оперативне рішення щодо фінансування робіт із забезпечення четвертого і п'ятого модулів системи електронного декларування, які Держспецзв'язку має виконати самостійно в стислі терміни.

Нагадаємо, 15 серпня в Україні запустили систему електронного декларування доходів. Оскільки Держспецзв'язку не надала атестат відповідності системі захисту інформації для електронного декларування, систему запустили без сертифікації.

Запуск несертифікованої системи електронного декларування дозволяє держслужбовцям безкарно приховувати доходи, оскільки притягнути до відповідальності за неправдиву інформацію буде неможливо, заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ