Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Діяльність усіх підприємств, що забезпечують підготовку та випуск у світ газети "Експрес" - паралізовано

З 01 травня 2013 року діяльність шести підприємств, що забезпечують вихід у світ найтиражнішої україномовної газети «Експрес» країни заблокована протиправними діями працівників ДПС України. Проблема виникла одночасно у таких підприємств:ТзОВ”Газета Експрес”,ТзОВ ”Експрес Груп”, ТзОВ ”Фонд ”Свобода слова”,ТзОВ ”ЕкспресМедіа Друк”, ТзОВ ”ЕкспресМедіа Поліграф” і т.д.Повідомив еxpres.ua.

Це встановили бухгалтери цих підприємств, вийшовши на роботу 7 травня.

Починаючи з 1 травня 2013 року усі ці підприємства позбавлені можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, що адмініструється центральним апаратом ДПС. Діями ДПС повноцінна діяльність підприємств паралізована, підприємства зазнають збитків через втрату клієнтів, під загрозою втрати роботи опинилися сотні людей.

При відправленні податкових накладних для реєстрації повертається електронна квитанція, в якій ДПС зазначає, що документ не прийнято, у зв’язку начебто помилкою такого змісту: «місцезнаходження юридичної особи продавця товарів/послуг, вказане у документі не відповідає інформації Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.»

Втім, будь-хто може звірити дані цих підприємств, вказані у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб—підприємців на сайті Мінюсту та у податкових накладних, виданих цими продавцями і пересвідчитись, що вони – ідентичні. Жодної помилки, про яку зазначено у квитанції про відмову в реєстрації податкової накладної не існує Відтак, будь- яких законних підстав для відмови в реєстрації податкових накладних не існує. У редакції «Експресу» повідомили, що у найближчі хвилини оприлюднять офіційні документи, які беззастережно підтверджують абсурдність тієї «причини», яку зазначає відомство Клименка як передумову блокування нормальної діяльності підприємств.

Упродовж вчорашнього дня, 13 травня, працівники фінансових відділів усіх підприємств провели звірку із податковими інспекціями, де перебувають на обліку. При звірці даних (податкова інспекція Франківського району м. Львова та податкова інспекція Яворівського району Львівської області), розбіжностей теж не виявлено, стан підприємств – 0 («основний платник»), жодної заборгованості у сплаті податків до бюджетів будь-яких рівнів не існує.

Також на жодному із зазначених підприємств не проводиться планова чи позапланова перевірка.

«Ми уважно слідкуємо за подіями і найближчим часом адекватно відреагуємо на виклик, що нам зроблений», -- повідомили у редакції газети «Експрес».

expres.ua

Свого часу  на Львівщині підприємці та народні депутати вже порушували проблему неможливості зареструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних. Зокрема, тоді депутати Верховної ради України надіслали звернення Міністру доходів і зборів України Клименку О.В. з вимогою покаративинних у блокуванні роботи львівських підприємств, у яких "є одна спільна риса, їх співвласником свого часу був народний депутат України Ярослав Дубневич".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ