Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для поважного віку яворівчан влаштували веселу забаву

Учора, 2 жовтня, в місті Яворові Львівської області відбулися поважні урочистості з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку.

Як пояснив власкорові Гал-інфо директор Яворівського районного територіального центру соціального обслуговування Мирослав Боднар, вшанування поважного віку людей довелося перенести з вівторка на середу, бо 1 жовтня чимало з них брали участь у зустрічі воїнів 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила.

Фото Людмила Шубіна.

Як розповіли яворівчани, соціальні працівники влаштовують свята не лише в їхній Міжнародний день. Терцентр за допомогою меценатів для свої підопічних не так давно влаштував відвідини вистав драматичного театру імені Марії Заньковецької, екскурсію в меморіальний музей «Личаківське кладовище» та церкви міста Львова, паломницьку подорож у Бориславський храм святої Анни, де зібрано та виставлено 720 мощей святих.

За словами керівника Яворівського районного територіального центру соціального обслуговування Мирослава Боднара, до складу цієї установи входять відділення соціальної допомоги вдома №1 та №2, соціально-побутової адаптації, організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

«У терцентрі організовано пункт прокату протезно-ортопедичних виробів, якими забезпечуються одинокі громадяни та інваліди. Ми постійно співпрацюємо з Товариством Червоного Хреста, громадськими організаціями – «Союз Українок», «Спілка політв’язнів та репресованих», «Спілки УПА», сестрами-монахинями Згромадження Святої Дороти та Василіанками. Відділення соціально-побутової адаптації постійно організовує для одиноких громадян розмови за круглим столом, зустрічі, лекції, дискусії. Проведено утеплення пінопластом трьох приміщень терцентру – власними силами наших працівників.

Яворівський районний територіальний центр соціального обслуговування провадить свою діяльність на принципах адресності та індивідуального підходу, доступності та відкритості, гуманності, комплексності, законності, соціальної справедливості, забезпечення конфіденційності, дотримання стандартів якості, поваги прав і гідності підопічних. Також, відділенням надаються шевські, кравецькі, перукарські послуги та прання одягу.

Фото Людмила Шубіна.

Основною метою діяльності Центру – це допомога отримувача послуг, їхнім сім'ям та родичам справитися із соціальними, економічними проблемами та труднощами, адже кожна людина заслуговує на гідну старість і не повинна почуватись самотньою. Соціальні працівники сумлінно ставляться до виконання своїх обов’язків, поважають гідність громадян, вітають своїх підопічних з державними та релігійними святами, урочистими подіями та ювілейними датами», – розповів у розмові з власкором Гал-інфо керівник Яворівського районного територіального центру соціального обслуговування Мирослав Боднар.

Довідка Гал-інфо.

1 жовтня у всьому світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.

Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 щорічно відзначає цей день. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ