Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для розвитку греко-католицької церкви в Казахстані потрібно багато священиків — Глава УГКЦ

Глава УГКЦ, Блаженніший Любомир Кардинал Гузар переконаний, що головною перешкодою для розвитку греко-католицької церкви в Казахстані є те, що для цього потрібно багато священиків, які б хотіли їхати туди для душпастирської роботи. Про це він повідомив сьогодні під час  веб-конференції.

«Я був кілька років тому назад у Казахстані і переконався, що там обставини не такі вже й страшні. Можна там працювати, але треба мати той місійний дух і любов, що дає надхнення гарно і корисно працювати», — зазначив Глава УГКЦ. За його словами, українців в Казахстані є півмільйона, проте скільки з них греко-католиків, важко сказати.
«Думаю, що багато, бо їх в радянські часи вивозили до Казахстану, зокрема багато з них із західних областей України. Я зустрічав тих людей, яких вивезли; вони добре пам’ятають Україну, українські пісні, говорять українською мовою. Тобто є з ким працювати, тільки треба для цього священиків. Дуже корисними в душпастирській праці в Казахстані є сестри-монахині із Чину Сестер Служебниць Пресвятої Богородиці. Їх присутність дуже  скріплює парохію, і ті громади, які там є. А також є великою підтримкою і опорою для священників», — додав він.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ