Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для виділення землі на побудову нового стадіону у Львові є відповідне рішення ЛМР — Валерій П’ятак

Перший заступник голови ЛОДА Валерій П’ятак запевнив журналістів, що для виділення земельної ділянки на  будівництво нового футбольного стадіону у Львові є відповідне рішення Львівської міської ради. Це стало відомо після сьогоднішньої наради представників ФФУ та влади Львівщини, за участі секретаря Львівської міської ради Володимира Квурта.
За словами Валерія П’ятака, під новий стадіон виділено земельну ділянку близько 30 га за Іподромом. Новий стадіон коштуватиме приблизно 40 млн євро і  буде багатофункціональним комплексом з ресторанами, фітнес-залами, бутіками та пабами. Для стадіону буде спроектовано зручний автомобільний під’їзд. Арена має вміщувати не менше 30 тисяч чистих місць (30 тисяч тисяч чистих місць  — розрахунок на 90% місткості арени).
Інвестиційний проект побудови стадіону передбачує проведення тендеру на визначення єдиного виконавця будівництва нового спортивного комплексу.
 Як повідомив голова виконавчої дирекції ФФУ Іван Федоренко, новий стадіон має бути введений у експлуатацію до 2010 року і на ньому має бути проведено не менше як два міжнародні футбольні поєдинки.
 Варто відзначити, що Львівський іподром не втратить своєї функціональності та швидше за все буде долучений до нового спортивного комплексу. Міська влада принципово стоїть на позиції не дозволити роздержавлення Львівського іподрому і використання його території під інше цільове призначення.        
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ